Altı ayda kartlarla 250 milyar ödedik

Altı ayda kartlarla 250 milyar ödedik

Ekonomi Haberleri

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Dr. Soner Canko, bu yılın ilk yarısında kartlı ödemelerde yüzde 15 büyüme gerçekleştiğini ifade etti.

Nakit kullanımının hâlâ yoğun olduğunu belirten Canko, "Bu veriler nakitsiz ödemelere giden yolda hızlanan değişimi ortaya koyuyor. Kayıt dışı ile mücadele ve nakitsiz hayata giden yolda kart kullanımının yaygınlaşmasını önemsiyoruz ve verileri olumlu buluyoruz" dedi. BKM'nin ilk yarı verilerine gore, geçen yıl sadece 200 bin adet artan kredi kartı sayısı 2015'in ilk yarısında 800 bin adet artarak 57.8 milyona ulaştı. Banka kartı sayısı ise 2014 yılsonunda 105.5 milyon iken 6 aylık sürede 500 bin adet artış gösterdi. Altı ayda kartlarla 250 milyar TL ödeme yapılırken, bu tutar önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 büyüme olduğuna işaret ediyor. Kredi kartı ile ödeme tutarı yüzde 15 artışla 233 milyar TL, banka kartı ile ödeme tutarı yüzde 25 artışla 17 milyar TL olarak gerçekleşti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...