Irak'a ihracat % 35 azaldı

Irak'a ihracat % 35 azaldı

Ekonomi Haberleri

TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, Irak'a 2013'te 12 milyar dolar olan ihracatın, iç sıkıntılardan dolayı 2014'te 10.6 milyar dolara indiğini kaydetti.

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Irak'a 2013'te 12 milyar dolar olan ihracatın, iç sıkıntılardan dolayı 2014'te 10.6 milyar dolara indiğini kaydetti. Kılıç, "2014'ün ilk beş ayında ihracatımız aylık ortalama 1 milyar dolar seviyesindeydi. Bu yılın ilk beş ay ortalamasına baktığımızda ihracatımızın aylık 650 milyon dolara düştüğünü görüyoruz. Irak'a ihracatımızda geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 35'lik azalma oldu. Bölgedeki son olaylar ihracatımızı çok önemli oranda etkiledi" dedi. "Irak'ta çok büyük iş potansiyeli var. İnsanların alım gücü yükseliyor" diyen Kılıç, bölgede ticari açıdan önemli gelişmelerin yaşandığını aktardı. Erbil'in, 2014 yılında "Arap Dünyası Turizm Başkenti" seçildiğini anımsatan Kılıç, "Erbil'in her tarafında siteler yükseliyor. 5 yıldızlı otel yapımı için adeta yarışa girilmiş. Bugün Fransız, İngiliz, Amerikalı firmalar gelip oradaki pazara giriyorsa, Türk firmalarının da girmesini istiyoruz. Bu pazardan Türkiye olarak daha fazla pay almalıyız" ifadelerini kullandı.
ENERJİ İLETİM HATLARINA SALDIRI!

Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattının, Şırnak'ın Cizre ilçesine 5 kilometre mesafedeki bir noktasına saldırı düzenlendi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saldırının petrol tedariki ve tüketimine bir etkisi olmadığı bildirdi. Yıldız, "Önce elektrik iletim hattı, daha sonra doğalgaz boru hattı ve şimdi de petrol boru hattına yapılan saldırılar gösteriyor ki bölücü terör örgütü, ülkemizin enerji nakil hatlarından kaynaklanan stratejik konumunu hedef almaktadır" açıklamasını yaptı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...