Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fed kararı ardından, doları bir gecede fırlattı!

/ Kaynak: DHA
Fed kararı ardından, doları bir gecede fırlattı!

Ekonomi Haberleri  / DHA

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün açıklanan kararlarında, Eylül ve sonrasında bir faiz artışı için kapıyı açık bırakması, dolara güç kazandırdı.

ABD para birimi, dünkü 2.75 lira dolayındaki kapanışının ardından, yeni güne 2.77 liranın üzerinde başladı. Dolar 2.7745 liraya kadar çıkarken, euro da, 3.05 liraya çıktı.


ABD Merkez Bankası (Fed), tüm dünyanın merakla beklediği kararını dün gece açıkladı ve beklendiği gibi faizlerde bir değişikliğe gitmedi; ancak, Eylül sonrası artış planında da bir değişiklik yapmadı.


Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC)'ın iki günlük toplantısı sonrası yapılan açıkkamada, oy çokluğu ile şimdilik faiz artışına gidilmeyeceği belirtildi. Açıklamada, istihdam piyasadında iyileşme görüldüğü, nbsp;konut sektörünün umulanın üstünde gelişme sağladığı belirtildi.


Fed yetkilileri, faizin beklenenden daha erken bir zamanda artırılması durumunda, enflasyonda istenmeyen yükselmelere yol açabileceği uyarısında bulundu. Fed yetkilileri, haziran ayındaki toplantıda, faiz artışının eylül de olabileceği sinyalini verirken, 17 yetkilinin 7'si artışın Eylül sonrası olabileceğine dikkat çekti. Birçok ekonomist ise Fed'in eylül ayında faiz artırımına gitme olasılığını yüksek görüyor.


Fed Başkanı Janet Yellen, faiz artışının zamanlamasından çok para politikasında izlenecek yolun daha önemli olduğuna dikkat çeketek, faiz artışı için gereken şartların nbsp;henüz sağlanmadığını, arttırımın ekonomik verilere göre olacağını belirtmişti.


Fed bu yılın başlarında Haziran 2006'dan bu yana gerçekleşecek ilk faiz artışı için her aylık toplatıda durumu değerlendirme kararı alırken, faiz kararının da ekonomiye ilişkin verilerin gelişimine bağlamıştı.

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...