Fikri Işık: Körfez Köprüsü'nden mart sonunda araçlarla geçeriz

Fikri Işık: Körfez Köprüsü'nden mart sonunda araçlarla geçeriz

Ekonomi Haberleri

Körfez Geçiş Köprüsü'nü denetleyen Bakan Fikri Işık, aralıkta tabliyelerin konulacağını, mart ayında ise araçların köprüden geçeceğini ifade etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapımı devam eden İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Köprünün kuleleri arasındaki kopan 'kedi yolu' halatlarının yenilenmesi çalışmalarının 15 Ağustos'ta tamamlanmasının planlandığını bildirdi. Yılbaşında köprü üzerinden şantiye araçlarının geçmeye başlayacağını vurgulan Işık, şöyle konuştu: "Aralık'ta tabliyelerin konmasına başlanacak. İnşallah mart ayının sonunda araçlarla geçmeyi ümit ediyoruz. Bir saatten fazla süren Gebze'den Yalova'ya geçiş 6 dakikaya düşecek hem ekonomiye ciddi bir tasarruf getirecek hem zaman noktasında ciddi bir tasarruf olacak." Öte yandan, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün güney ve kuzey yaklaşım viyadükleri tamamlandı.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...