Güneydoğu'ya 15 yolcuyla gidip geliyorlar

Güneydoğu'ya 15 yolcuyla gidip geliyorlar

Ekonomi Haberleri

Bölücü terör örgütünün güvenli ulaşımı tehdit eden eylemlerini artırması sebebiyle karayoluyla seyahat edecek vatandaşlar, hava ulaşımına yöneliyor.

Büyük İstanbul Otogarı'ndan Doğu ve Güneydoğu'ya sefer düzenleyen otobüslerin doluluk oranı önceki yıllara göre azaldı. Firma yetkilisi Şemmuz Sukuti, "İşler yüzde 70 azaldı. Önceki yıllarda bu dönemde bölgeye dolu giden otobüslerimiz şimdi 15 kişiyle yola çıkıyor" ifadesini kullandı. Diyarbakır Otobüsçüler Derneği Başkanı Aydın Özgen de, "Vatandaşlar karayoluyla yolculuk yaptığında çok tedirgin. Bölgede yaşanan olaylar nedeniyle tur organizasyonları da iptal ediliyor" dedi. Van Otogarı'ndaki firma yetkilileri ise, "Yolcu sayımızda büyük düşüş var. Gelen yolcular bize, 'yolda sıkıntı var mı?', 'başımıza bir şey gelir mi?' diye soruyor. Bu problemin bir an önce çözülmesini istiyoruz" diye konuştu. Öte yandan Diyarbakır Havalimanı'nda yolcu trafiğinde temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre büyük hareketlilik yaşandı. Geçen yılın temmuz ayına göre uçak seferlerinde yüzde 15 (bin 337), yolcu sayısında yüzde 41 (202 bin 160) artış görüldü.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...