Asya borsaları Çin ile düşüşte

/ Kaynak: AA
Asya borsaları Çin ile düşüşte

Ekonomi Haberleri  / AA

Asya borsalarında, Çin ekonomisine yönelik yavaşlama endişelerinin hisse senedi piyasalarında yaşattığı baskıyla satış ağırlıklı bir seyir izlendi.

Salı günü yüzde 6,2 gerileyen ve dün de güne düşüşle başlayan Çin'de Şanghay bileşik endeksi, ülke merkez bankasının piyasaya likidite enjekte etmesiyle kayıplarını telafi etmiş, günü yüzde 1'in üzerinde yükselişle tamamlamıştı.


Dün akşam açıklanan ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının, üyelerin Çin ekonomisine ilişkin endişelerini dile getirdiğini ortaya koyması sonrasında bugün yeniden negatif seyreden Şanghay bileşik endeksi, şu dakikalarda yüzde 3 azalışla 3.681,00 puanda bulunuyor.


Japonya'da Nikkei endeksi ise günü yüzde 0,94 gerilemeyle 20.033,52 puandan sonlandırdı. Dolar/yen paritesi de şu dakikalarda yüzde 0,19 değer kazancıyla 124,036 seviyelerinden işlem görüyor.


Güney Kore'de Kospi endeksi ise yüzde 1,28'lik kayıpla günü 1.914,55 puandan sonlandırdı.


Hindistan'da Sensex endeksi şu dakikalarda yüzde 0,1 düşüşle 27.828,24 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 2,1'lik düşüşle 22.682,20 puanda seyrediyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...