Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin hisselerindeki düşüş sürüyor

Çin hisselerindeki düşüş sürüyor

Ekonomi Haberleri

Şangay Borsası Pazartesi günkü yüzde 8.5'lik düşüşün ardından Salı günü de yaklaşık yüzde 6 oranında düşüşle açıldı.

Diğer Asya piyasalarının düşüşle açılmakla birlikte ilerleyen saatlerde toparlandıkları bildiriliyor. Şangay Borsası'nın Pazartesi günü yaşadığı yüzde 8.5'lük düşüş 2007'den bu yana en sert düşüş oldu. Pazartesi günü Çin borsalarındaki düşüş önce Asya borsalarında daha sonra da Batı borsalarında düşüşü tetikledi. Avrupa borsalarında şirketlerin değerinde yaklaşık 124 milyar dolarlık kayıp yaşandı.
Bu durum 'Kara Pazartesi' adlandırmasına neden oldu.
'Kara Pazartesi'de ABD'deki Dow Jones Borsası da yüzde 6'lık düşüş yaşadı. Londra'da FTSE 100 Endeksi yüzde 4.6 oranında düştü.
Fransa ve Almaya borsalarındaki düşüş oranları ise yüzde 5.5 ve yüzde 4.96 oldu. Bununla birlikte Çin Pazartesi gecesi herhangi yeni bir tedbir açıklamadı. Çin'de ekonomik verilerin üst üste kötü gelmesi ve büyümeye dair endişelerin artmasının ardından Merkez Bankası iki hafta önce üst üste iki kez devalüasyona gitmişti.
Uzmanlar ise Çin'in son aylarda ekonomisine likidite sağlamak için attığı adımların piyasaları rahatlatmakta başarısız olduğunu belirtiyor.
Geçen hafta da %12 düşen Şangay Borsası, Haziran ortasından bu yana %30 değer kaybetmişti.


Kaynak: BBC Türkçe


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...