Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'de gıda katkı maddeleri üretimi ve yenilikler

Türkiye'de gıda katkı maddeleri üretimi ve yenilikler

Ekonomi Haberleri

Türkiye maalesef birçok gıda katkı maddesini farklı ülkelerden ithal eden bir ülke konumundadır.

Gıda Katkı maddeleri üretimi alanında çok sınırlı bir çalışma alanına sahip olan Türkiye maalesef  birçok gıda katkı maddesini farklı ülkelerden ithal eden bir ülke konumundadır.

Ülkemizde bir ürün üretilecek ise rekabetin yoğun olduğu alanlarda değil, rekabetin daha az olduğu ve Katma değeri yüksek ürünler tercih edilerek yapılmalıdır.  Üretim öncesinde mevcut şartlar ve standartlar sağlanmalı ve sonrasında pazara daha iyi bir hizmet kalitesi sunmak için üretim sonrası ortaya çıkan ürünler geliştirmelidir. Ürün geliştirme sahasında en önemli görev Ar-Ge bölümü üzerinde şekillenmektedir. Firmalar daha iyi bir hizmet için daha fazla kaynak aktarımı yaparak Ar-Ge departmanlarını beslemeli ve onlara uygun çalışma alanları sunmalılardır.

2012 yılında ülkemizde Yerli Maya Ekstraktı üretimi adına önemli bir adım atılmıştır. Türkiye adına heyecan verici olan bu projede  Schwarp ve Vankim firmaları her geçen gün pazar için ürünlerini gelitirerek daha iyi bir hizmet kalitesi için ortak bir çalışma yürütmektedirler.

 “Levex”  olarak belirledikleri marka ismi ile pazara giriş yapan bu ortaklık pazarda ciddi bir merak uyandırmış ve gelişmeler gıda katkı maddesi ithalatı ve üretimi yapan firmalar tarafından takip edilmeye başlanmıştır.

Deneyiminden ve tecrübesinden faydalanmak için bir araya geldiğimiz Vankim'in Satış Müdürü Serap Vatansever ülkemizde ilk kez üretimi yapılan Maya ekstraktı üretimi konusunda bizlerle değerli görüşlerini paylaştı.

Görüşmede artık projenin tamamlandığını ve satışa başlandığını ileten Serap hanım Genç ve dinamik bir ar-ge ekibine sahip olduklarını ve güçlerini bu ekipten aldıklarını söyledi.

Ayrıca Serap hanım; “ Maya Ekstraktı ile çok farklı lezzetleri doğal olarak Ekmek Mayasından üretiyoruz. Sağlık kriterleri bizim için çok önemli, optimum sıcaklık kontrolünü üretimdeki en önemli kriterimiz olarak belirledik. Kendi geliştirdiğimiz özel bir teknoloji ile değişik lezzetleri soft bir yöntemle üretiyoruz ve bu da ürünlerimiz de akrilamit kalıntısı olmasını engelliyor. Levex Kesinlikle Kimyasal ve Sentetik tat içermeyen bir üründür. Üretimimizde Hidroklorik asit kullanmada hücreleri kendi ürettiğimiz özel enzimlerle parçalanmaktayız.” dedi.

Dünya da Maya ekstraktı üreten firmaların sayısı oldukça sınırlı. Türkiye'de de böylesine ciddi bir yatırımın yapılmasına öncülük eden ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Levex ekibine teşekkür ederiz. Firmanın sitesinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz

www.levex.com.tr

Bu bir ilandır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...