Konuşma rekorunu çok sevdik

Konuşma rekorunu çok sevdik

Ekonomi Haberleri

Cep telefonu abone sayısının 72 milyonu aştığı Türkiye, bu yılın ikinci çeyreğinde de ortalama 399 dakika ile “en fazla konuşan” ülke oldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, “Türkiye Haberleşme Sektörü 2015 Yılı İkinci Çeyrek Pazar Verileri Raporu”nu açıkladı. Yılın ikinci çeyreğinde toplam mobil trafik miktarının 56.4 milyar dakika, sabit trafik miktarının ise 2.9 milyar dakika olduğunu açıklayan Bakan Bilgin, “Birinci çeyrekte 367 dakika olan ortalama aylık mobil kullanım süresi, ikinci çeyrekte 399 dakika olarak gerçekleşti. Bu rakamlara göre Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında mobil telefonla en çok görüşme yapan ülke oldu” dedi. İnternet abone sayısı ve internet kullanımının da artmaya devam ettiğine dikkati çeken Bilgin, “Genişbant internet abone sayısı 2015 yılı ikinci çeyrek sonu itibarıyla 44 milyonu aştı. Bir yılda 7 milyondan fazla arttığı görülüyor. Türkiye'yi 2009 yılında 3G hizmeti ile tanıştırdık. 2015 yılı Haziran ayı sonu itibarıyla 61 milyon 76 bin abone 3G hizmetini kullanmaktadır. Mobil bilgisayardan ve cepten internet abone sayısı ise, bir önceki çeyreğe göre yaklaşık yüzde 4, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 24 oranında artarak 35 milyon 298 bin rakamına ulaştı” diye konuştu. Bilgin, Türkiye'deki mobil telefon abone sayısının 72 milyon 174 bine ulaştığını da bildirdi. Özel işletmecilerin 54 bin 730, Türk Telekom'un ise 202 bin 98 kilometre fiber altyapısı bulunduğunu kaydeden Bilgin, “Ülkemiz karayolu ağlarının yaklaşık 4 katı uzunluğundaki fiber ağlar ile örülmüştür” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...