Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dubai'de dolar bereketi!

Dubai'de dolar bereketi!

Ekonomi Haberleri

Dubai'de gerçekleştirilen Cityscape fuarında dolar bereketi yaşanıyor.

Önder ÇELİK
Dubai'de gerçekleştirilen Cityscape fuarında dolar bereketi yaşanıyor. Özellikle TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesiyle fuara ilgisi artan yabancılar Türk projelerine büyük ilgi gösterdi. Ellerindeki dövizi yüksekten bozdurup daire alınca Türk firmaları bayram etti.

EMRE ÇAMLIBEL: Orta halli yatırımcı bile konut almak istiyor 

Cityscape fuarında beş proje ile yer alan Soyak, Kuzey Bahçeşehir' projesini ilk defa Dubai'de  tanıttı. Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, dolardaki yükselişi olumlu gören yatırımcının ilgisinin yüksek olduğunu belirterek, “Orta halli yatırımcı da gelip bir iki konut almak istiyor” dedi. Dolardaki artışla Türkiye'deki talep yavaşlasa da Körfez ilgisinin arttığına işaret eden Çamlıbel, şöyle konuştu: “Oturma izni, konut kredisi, yabancıya satış prosedürü bizim için çok önemli. Bize 'oturma izni verseler konut alırdık' diyorlar. Körfez'deki talebi sürdürülebilir kılmak gerekiyor. Oturma izni istiyorlar. Bu konuyu düzeltmek gerekiyor.”


İBRAHİM KAHRAMAN: Dolar yükseldi konut cazip hâle geldi 
Zekeriyaköy'de Emlak Konut, TOKİ ve Siyahkalem Mühendislik tarafından inşa edilen KÖY projesi Körfez'den yoğun ilgi gören projeler arasında yer alıyor. Toplamda üç fazdan oluşan 1200 konutluk projenin ilk fazında yer alan 467 konutun yüzde 60'ı satılırken, yabancıya satış oranı yüzde 3 oldu. Siyahkalem CFO'su İbrahim Kahraman, TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesinin Türkiye'deki konutları cazip hale getirdiğini belirterek, “Türkiye onlar için iyi bir destinasyon, yatırım yapıp, evlerini kiraya vermek istiyorlar. Yabancı ilgisinden memnunuz. Birkaç kişiyle görüştük, 5-6 milyon TL'lik rezervasyon aldık ama daha büyük çaplı, 100-150 dairelik alımlar için yatırımcılarla görüşmeler yürütüyoruz” dedi.

BARIŞ DUMANKAYA:Yüksekten döviz bozdurup düşükten daire alıyorlar


Dubai Cityscape Fuarı'nda Dumankaya; Dumankaya Miks, hi-Fit, Dumankaya Horizon, Flex Office Bahçeşehir, Ritim İstanbul ve Dumankaya Mozaik projelerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Yabancı yatırımcının ilgisinden memnun olduklarını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, “Körfez ülkeleri eskiden Mısır'a Lübnan'a yatırım yapıyordu artık bu Türkiye'ye kaydı. Mütekabiliyet yasasından sonra alımlar hızlandı” dedi. Projelerde satışların yüzde 30'unu yabancıya yaptıklarını ifade eden Dumankaya, “Yatırımcı yüksekten dövizini bozduruyor, düşükten dairesini alıyor, çifte kazanıyor” diye konuştu.


AZİZ TORUN: Dövizdeki artış fiyatlara yansıyacak 
Torunlar GYO, Dubai'de Torun Center ve 5. Levent projelerini Orta Doğu ve Körfez yatırımcısına tanıttı. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, bu yılki fuarın Türk firmaları, diğer katılımcılar ve kendileri açısından büyüdüğünü belirterek, “Yabancıya satışlar gayrimenkul sektörü için önemli bir potansiyel oluşturuyor” dedi. Sektöre ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Aziz Torun, şöyle devam etti: “Dövizde yüzde 30 artış yaşanması büyük bir fırsat. Gayrimenkul bu kadar yükselmedi ancak önümüzdeki günlerde yükselecek. Torun Center'ın yüzde 70'i dövizle alınan ürünlerle yapıldı bu fiyatlara yansıyacaktır. Konut fiyatlarında ortalama yüzde 15 artış olur.” Fuarda yaptıkları 50'ye yakın görüşmenin 8-10 tanesinde sıcak satış yaptıklarını kaydeden Torun, bunların 5. Levent projesinde olduğunu söyledi. Torunlar GYO'nun KİPTAŞ ile TEM Alibeyköy'de yaptığı 5. Levent projesinin 1. etabı yüzde 75 satış grafiğine ulaştı. 




DUBAİ'DE İLK GÜN 26 MİLYON DOLARLIK ÖN SATIŞ YAPTI
DKY, 2.5 milyar dolarlık vizyon projelerini tanıttı
Dubai'de dolar bereketi!


İbrahim Dumankaya Holding çatısı altında faaliyetlerine devam eden DKY İnşaat, Dubai'de gerçekleştirilen Cityscape fuarında yatırım değeri 2.5 milyar doları bulan konut ve ofis projelerini Körfez yatırımcısının beğenisine sundu. DKY İnşaat'ın ilk defa bu fuarda sergilenen DKY On Kağıthane projesinden ise bir yatırımcı 71 daireyi rezerve etti.  Fuarı değerlendiren DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “Türkiye'de her yıl yabancılara konut satışında ciddi artış oluyor. Cityscape Fuarı, Körfez ve Doğu bölgelerine satış yapmak adına iyi bir kapı. Bu yıl 180 metrekarelik alan ile fuarda projelerimizi görücüye çıkardık, DKY On Kağıthane, DKY Kartal, Lokum Evler projelerimizin yanı sıra 2.5 milyar dolar yatırımla 5 yıl içinde gerçekleştirmeyi planladığımız 10 proje hakkında da yatırımcıları bilgilendirdik” dedi. DKY On Kağıthane projesi ile ilgili bilgi veren Dumankaya, “Körfez ülkelerindeki yatırımcılar projeye yoğun ilgi gösterdi. Bir yatırımcı fuarın ilk günü projenin 5 katında 71 daireyi rezerve etti. Sadece DKY On projemiz için 50 milyon TL'lik (16 milyon dolar) satışı rezerve etmiş olduk” diye konuştu. Bunun dışında 15 rezervasyon daha aldıklarını belirten Dumankaya, bunun da bedelinin 10 milyon dolar olduğunu ve toplam rezerve edilen satış miktarının 26 milyon doları bulduğunu kaydetti. Dumankaya, Kağıthane'de inşa edilecek projede yaklaşık 205 konut, 35 ofis ve 3 mağaza bulunacağını söyledi. 
Türkiye'de yabancılara konut satışının her geçen gün arttığına vurgu yapan Ali Dumankaya, “Geçtiğimiz yıl ocak-temmuz döneminde 9 bin 800 olan yabancılara toplam konut satışı bu yıl 12 bin 475 olarak gerçekleşti. Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Kuveyt, Sudi Arabistan gibi bölge ülkelerine satılan konut adedi ise 3 bin 500 civarında, yani 4'te 1'i bu bölgeye satılıyor. Böyle olunca yurtdışı piyasada da kendimizi gösterme adına faaliyetlerimizi genişletme kararı aldık” dedi.



Kuzu Grup'tan ilk günde 20 milyon dolarlık satış
Sea Pearl Ataköy projesini Cityscape Global fuarında bir kez daha yabancı yatırımcının beğenisine sunan Kuzu Grup, ilk gün 20 milyon dolarlık satış yaptı. Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu satışı yapılan dairelerin süt dairelerden oluştuğunu belirterek projede teslimlerin Temmuz 2017'de başlayacağını söyledi. Sea Pearl projesinde toplamda yüzde 35 satış gerçekleştiğini ve bunun yüzde 20'sini yabancılara satışın oluşturduğunu kaydeden Kuzu, Ankara'da değeri 350 ve 150 milyon dolar değerinde iki proje yapacakları müjdesini verdi. Siyasi gelişmelerin satışları etkilemeyeceğine işaret eden Özen Kuzu, “Bekleyip göreceğiz” diyerek Zeytinburnu sahilde kentsel dönüşüm projesi başlatacaklarını ifade etti. 

Radisson, Batışehir'e 200 milyonla geliyor!

EgeYapı Group, Cityscape Fuarı'nda satışı devam eden Batışehir, İz Park, Pega Kartal projelerini tanıtırken, lansmanı yapılacak Kağıthane ve Yedikule projelerinde ise ön talep topladı. EgeYapı fuarda, Batışehir projesinde kalan 600 konutluk stok ile otel projesinin satışı için yabancı yatırımcıdan talep topladı. Batışehir'de Radisson otellerinin yatırımcısı Al Hokair Group'un 200 milyon TL'lik otel yatırımı yapacağı belirtildi. Fuarı değerlendiren EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı; EgeYapı Group olarak yabancı yatırımcı ve fonlardan gördükleri ilgi nedeniyle, kısa ve orta vadeli stratejileri gereği, bölgedeki etkin gayrimenkul geliştiricilerden biri olma hedefi ile fuarda her yıl olduğu gibi bu yıl da yerlerini aldıklarını belirterek, “Hem sosyal imkânları hem de cazip fiyat olanakları sunduğumuz projelerimizde, özellikle Körfez ülkelerinden yatırımcıların odak noktası haline geldik. Satışı devam eden 'Avrupa'nın En İyi Karma Kullanım Projesi' ödüllü Batışehir projemizin dışında satışı devam eden Anadolu Yakası'nın iş ve yaşam merkezi Kartal'da hayata geçirdiğimiz Pega Kartal projesini de yatırımcılarla buluşturduk” dedi.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...