Dünya FED'i bekliyor

Dünya FED'i bekliyor

Ekonomi Haberleri

FED, ilk olarak Mayıs 2013'te dillendirdiği ve piyasaları neredeyse 2.5 yıldır hazırladığı faiz artırım süreci için kritik bir haftaya girdi

Fed, perşembe akşamı, tüm dünyanın beklediği faiz kararını açıklayacak. Bu toplantıda Fed'in faiz artırımlarına başlayabileceği beklense de Çin ekonomisinde görülen yavaşlama sinyalleri ve küresel büyümeyi olumsuz etkileyeceği endişeleri nedeniyle faiz artışına yönelik görünüm bulanıklaştı. Piyasalarda Fed'in faiz artırmasını bekleyenlerin oranı yüzde 30'ların altına gerilese de, yapılacak açıklamalar da kritik önem taşıyor. Zira faiz artırımında agresif olunmayacağının sinyalinin netleşmesi durumunda, piyasaların 2.5 yıldır kabusu haline gelen bu endişe de sona ermiş olacak. Piyasaların faiz artırımını fiyatladığı konusunda genel bir görüş birliği var.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...