Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kayseri Şeker'den dev yatırım

Kayseri Şeker'den dev yatırım

Ekonomi Haberleri

Kayseri Şeker Fabrikası tarafından Sivas'ın Şarkışla ilçesinde 20 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Bölge Müdürlüğü ve tarım marketi faaliyete başladı

Lisanslı depoculuk tesislerinin de temeli atıldı. İlçede yapılan açılışa TBMM Başkanı İsmet Yılmaz da katıldı. Burada konuşan Kayseri Şeker Fabrikası Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, “Kayseri Şeker Fabrikası son yıllarda büyük başarılar ortaya koydu. Önce borç mirasından kurtuldu. Sonra yatırımlar başladı. Bunun ilkini Şarkışla'da gerçekleştirdik. Burada 20 bin ton lisanslı depoculuk yapılacak. Çiftçimize daha sağlıklı hizmet için bu yatırımı gerçekleştirdik. Bu sene 170 bin ton pancar üretimi bekliyoruz. Bunların sökümü de başlamak üzere” dedi. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ise, Kayseri Şeker'in önemli bir yatırım yaptığını belirterek şunları söyledi: “Bugün Şarkışla'nın ufkunu açacak önemli bir tesisi açıyoruz. Şeker pancarı ve buna bağlı şeker üretimi Türkiye'nin en önemli temel taşlarından biridir. Tarıma büyük önem veriyoruz. Bunun için Türkiye tarımda ihracatçıdır.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...