Fitch, Turkcell'i uçurdu

Fitch, Turkcell'i uçurdu

Ekonomi Haberleri

Fitch de Turkcell'in notunu 'yatırım yapılabilir' seviyeye çıkardı.

Standard&Poor's (S&P) ve Moody's'in ardından Fitch de Turkcell'in kredi notunu "yatırım yapılabilir" olarak belirledi. Böylelikle, Türkiye'nin kredi piyasaları tarihinde üç kuruluştan birden 'yatırım yapılabilir' notu alan ilk ve tek şirket Turkcell oldu. Reyting şirketleri, not yükseltme gerekçesi olarak Turkcell'in pazardaki güçlü konumu, iyileşen kurumsal yönetişimi, güçlü finansal durumu ve likidite pozisyonunu gösterdi. 


YENİ BİR SAYFA AÇTIK 
Gelişmelerin ardından bir açıklama yapan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Son iki günde, uluslararası piyasalar Turkcell'e duyulan güveni en üst seviyede ortaya koydu. Üç kuruluştan birden gelen 'yatırım yapılabilir' notu ile Türkiye'de bir ilke imza atarak yeni bir sayfa açmış olduk. Dünya rekoru sayılabilecek hızda arka arkaya gelen not artışları, doğru yolda olduğumuzu bir kez daha ortaya koyuyor" dedi. Turkcell'in Türkiye'nin uluslararası alanda tanınan ve güvenilen en önemli kuruluşlarından biri olduğunu söyleyen Terzioğlu, şöyle konuştu: "Halen New York borsasına ilk ve tek kote olan Türk şirketiyiz. Yapacağımız yatırımlar ile kârlılık, üstün şebeke ve güçlü spektrum erişimimizi perçinleyerek öncü konumumuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda kredi ve tahvil ihracı gibi olanakları değerlendiriyoruz. Zaten elde ettiğimiz başarının arka planında da yönetim kurulumuzun geçtiğimiz ay bu yönde aldığı kararlar ve sonrasında yürütülen yoğun çalışmalar bulunuyor. Turkcell olarak, yatırımcılarımıza ve müşterilerimize destekleri ve bize duydukları güven için teşekkür ediyoruz." 


21-23 EYLÜL'DE TAHVİL İÇİN ROADSHOW
Derecelendirme kuruluşları, kredi notundaki artışın gerekçesi olarak Turkcell'in pazardaki güçlü konumu, iyileşen kurumsal yönetişimi, güçlü finansal durumu ve likidite pozisyonunu gösterirken, şirketin etkin işleyen ve karar alabilen yönetim kurulu yapısına da dikkat çekti. Turkcell, 21-23 Eylül tarihlerinde tahvil ihracına talep toplamak için Avrupa ve ABD'de roadshow toplantıları düzenleyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...