Kırtasiye masrafı 200 lira

Kırtasiye masrafı 200 lira

Ekonomi Haberleri

Tek tek düşünüldüğünde birçok kırtasiye ürününün fiyatı makul gibi gözükse de, velileri en az 200 liralık bir masraf bekliyor

Bayram sebebiyle açılışı 28 Eylül'e ertelenen yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde veliler, tatil sonrası çocuklarının kırtasiye masraflarını karşılama telaşına düşecek. Her eğitim-öğretim yılı başlangıcında olduğu gibi bu yıl da veliler, ellerindeki uzun ihtiyaç listesiyle kırtasiye dükkânlarını doldurup çocuklarının ihtiyaçlarını, bütçelerine en uygun şekilde yerine getirmeye çalışacak. Tek tek düşünüldüğünde birçok kırtasiye ürününün fiyatı makul gibi gözükse de; vatandaşlar, en az 200 liralık masrafı üstlenmek zorunda kalacak. Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Ünal Şimşek, büyük marketler ve alışveriş merkezlerindeki kırtasiye malzemelerinin, diğer yerlere göre “daha pahalıya satıldığı” uyarısında bulundu. Kırtasiye esnafı Mustafa Bilgin de, fiyatların son yıllarda önemli artışlar göstermediğini, ancak tanınmış markalarda yarı yarıya yükseliş yaşandığını söyledi.
SAĞLIĞA DA DİKKAT!
Kırtasiye ürünlerinin fiyatları kadar, bunların sağlık açısından risk taşıyıp taşımaması da önem arz ediyor. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yetkilileri, bu konuda velileri uyarırken, “güvenlik standartlarına uygun üretilmeyen ürünlerin sağlığı bozabileceğine” işaret etti. Yetkililer; kırtasiye araç gereçlerindeki boyalar, silgi ve kalemlerdeki kimyasallar, koku veren kimyasal maddelerin çeşitli rahatsızlıklara yol açtığını, satın alınacak ürünlerde TSE markasının aranması gerektiğini hatırlattılar. Bu yıl fiyatlar, ortalama olarak okul çantasında 45 TL, beslenme çantasında 12 TL, pastel boyada 12 TL, kuru boyada 10 TL, pergel, cetvel ve abaküste 5 TL, yapıştırıcıda 4 TL, resim defterinde ve silgide 2 TL, küçük boy defterlerde 1.5 TL, kurşun ve kırmızı kalemlerde 1 TL civarında seyrediyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...