HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rus havayolu şirketi Transaero battı

Rus havayolu şirketi Transaero battı
Transaero, Transaero İflas, Haber

Ekonomi Haberleri

Rusya'nın ikinci büyük havayolu şirketi olan Transaero'nun resmen iflas etti

Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Alithia gazetesi “Rusya Uçuşlarında Hava Boşluğu” başlığıyla manşete çektiği ve geniş yer verdiği haberinde, şu an Güney Kıbrıs ile Rusya arasındaki ana bağlantı hattını teşkil eden Rus Transaero şirketinin iflas etmesi yüzünden, Rum kesimindeki yetkili birimlerde kırmızı alarm verildiğini yazdı. Transaero'nun Güney Kıbrıs'tan Rusya'ya ve Rusya'dan Güney Kıbrıs'a olmak üzere, haftada yaklaşık 40 sefer yaptığını kaydeden gazete, şirketin tek başına Rusya'daki birçok yerel havalimanından Güney Kıbrıs'a seferler yapmakta olduğunu kaydetti.
Şirketin, Güney Kıbrıs'a Rus turistlerin yüzde 75'ini getirmekte olduğunu kaydeden gazete, Rusların, adaya gelen turistlerin yüzde 30'unu teşkil etmekte olduklarını ifade etti. Yetkili birimlerin amacının, şirketin iflasının ve yakında sona erecek uçuş programının, turizm piyasası ve genel olarak da ekonomiye olan olumsuz etkilerinin derhal ve etkili bir biçimde ele alınması olduğunu kaydeden gazete, dün konu hakkında bir toplantı yapıldığını belirtti. Gazete, şirketin yükümlülüklerini yerine getirmek için, önümüzdeki Aralık ayına kadar uçuşlarını sürdüreceğini ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...