Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Savunma sanayii Katar'dan Orta Doğu'ya açılacak

Savunma sanayii Katar'dan Orta Doğu'ya açılacak

Ekonomi Haberleri

Erdoğan ve Katar Emiri El Sani'nin himayesinde düzenlenen High-Tech Port by MÜSİAD'ın açılışı, Vecdi Gönül ve Hamad Bin Ali El-Atiye tarafından yapıldı

Buket Güven DOHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri El Sani'nin himayesinde düzenlenen High-Tech Port by MÜSİAD'ın açılışı, Katar'ın başkenti Doha'da Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Katar Savunma Bakanı Hamad Bin Ali El-Atiye tarafından yapıldı. Fuara Türkiye'den BMC, Aselsan, Havelsan, TAI, Roketsan ve THY Teknik başta olmak üzere 70'e yakın firma katıldı. En yeni teknoloji ürünlerini ilk defa dünya vitrinine çıkaran BMC, 7 tane büyük savunma aracının tanıtımını gerçekleştirdi. Fuarda, en son Fransa'dan 7 milyar dolarlık 24 savaş uçağı alan Katar'a, “Ortaklaşa iş yapalım ve Türk ürünlerini tercih edin” mesajı verildi. Türk savunma sanayii firmalarının orta vadede 5 yılda Katar'da 5 milyar dolarlık savunma ve havacılık projesi alması hedefleniyor. Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Türk firmaların bu fuarlarla birlikte Orta Doğu'da boy gösterdiğini söyledi. Dünyanın dev savunma firmalarına karşı şu an temel hedefin tanıtım olduğunu belirten Demir, “Bir nevi müşterinin çok olduğu yere tezgah açıyorsunuz. Bu alanda yeni oyuncu olarak çıkıyorsunuz, tanıtım artmalı” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...