ASELSAN sınır tanımıyor

/ Kaynak: AA
ASELSAN sınır tanımıyor

Ekonomi Haberleri  / AA

ASELSAN, ABD, Hollanda, Uruguay, Pakistan, Kazakistan ve Malezya'nın da aralarında bulunduğu 50 ülkeye yüksek teknoloji ürünü satıyor.

ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken, şirketin ABD, Hollanda, Uruguay, Pakistan, Kazakistan ve Malezya'nın da aralarında bulunduğu 50 ülkeye yüksek teknoloji ürünü cihaz ve sistemlerini satma başarısı gösterdiğini belirtti.


High Tech Port by MÜSİAD Qatar Fuarı kapsamında Katar'ın Doha kentinde bulunan Eken, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Şirketin yakaladığı ihracat performansına ilişkin değerlendirmeler yapan Eken, ASELSAN'ın, haberleşme sistemleri, elektro-optik ürünler, hava savunma sistemleri, sınır gözetleme sistemleri, radar ve elektronik harp sistemlerinin de yer aldığı çok geniş bir yelpazede ihracat gerçekleştirdiğini ifade etti. Eken, "Şirketimiz, ABD, Hollanda, Uruguay, Pakistan, Kazakistan ve Malezya'nın da aralarında bulunduğu 50 ülkeye yüksek teknoloji ürünü cihaz ve sistemlerini satma başarısı gösterdi" dedi.


Faik Eken, ASELSAN'ın geçen yıl 1 milyar 26 milyon dolarlık ciro gerçekleştirdiğine işaret ederek, bu rakam içinde 211 milyon doların (yüzde 21) ihracat faaliyetlerinden elde edildiğini kaydetti.


Yurtdışında kurulan fabrikalar
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının bir kuruluşu olan ASELSAN'ın, son yıllardaki özgün ürünlere dayalı büyüme stratejisi içinde yalnızca kendi içinde büyüyen bir şirket görüntüsünden çıkarak yurtiçi ve yurtdışında şirket satın alan, kuran ve ortak olan bir yapıya dönüştüğünü ifade eden Eken, şu bilgileri verdi:
"Bu amaçla, Birleşik Arap Emirlikleri'nde stabilize silah sistemleri, Ürdün ve Kazakistan'da elektro-optik ürünler üreten fabrikalar kuruldu. Bu fabrikalarda üretilen ASELSAN ürünlerinin, kuruldukları ülkenin yanı sıra yakın ülkelerde de satışı gerçekleştiriliyor. Yurtdışında yer alan uzmanlıklardan yararlanma hedefimiz doğrultusunda Güney Afrika'da bir elektro-optik tasarım şirketi kuruldu. Ayrıca Azerbaycan'daki pazarlama faaliyetlerimizi yürüten ASELSAN BAKÜ adında bir şirketimiz bulunuyor.


ASELSAN, orta ve uzun vadede sürdürülebilir ve tutarlı ihracat potansiyeli oluşturulabilmesini teminen, güncel uluslararası politikalar, mevcut siyasal/ekonomik şartlar, Türkiye'nin izlediği uluslararası politika ve ilişkiler, ASELSAN'ın diğer ülkelerdeki ilgili kurum, kuruluş, firmalar nezdinde mevcut işbirliği ve ilişkileri değerlendirilerek, ihracat faaliyetlerini hedef bölge/ülkelerde sürdürüyor. Bu kapsamda, başta Ortadoğu olmak üzere, Latin Amerika, Sahra Altı Afrika, Hazar Bölgesi, Asya ve Pasifik ülkeleri ile olan ilişkilerimizi daha da geliştirmeye ve ASELSAN markası ve ürünlerini dünya çapında tercihlerde ön sıralara taşımaya kararlıyız."


"En güvenilir çözüm ortağı"
High Tech Port by MÜSİAD Qatar Fuarı'na yönelik de değerlendirmeler yapan Eken, fuarda yazılım tabanlı telsizler, HF telsizler ve profesyonel telsizlerinden örnekler sergilediklerini, ayrıca SARP Stabilize Silah Sistemi, ACAR Keşif/Gözetleme Radarı ve KİRPİ Sırt Tipi Aktif Karıştırma/Köreltme Sistemi'ni Katarlı yetkililerin beğenisine sunduklarını söyledi.


ASELSAN ürünlerinin halihazırda Katar Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanıldığını ifade eden Eken, "Son olarak Katar Deniz Kuvvetleri de 12,7 milimetre Stabilize Makineli Tüfek Platformu (STAMP) ve 30 milimetre Stabilize Top Sistemini (MUHAFIZ) tercih etti. ASELSAN, fuarda gerçekleştirdiği görüşmeler ile haberleşme, stabilize silah sistemleri, sınır/stratejik tesis güvenliği, radar ve elektronik harp başta olmak üzere Katar Silahlı Kuvvetlerinin tüm ihtiyaçları için en güvenilir çözüm ortağı olduğunu bir kez daha gösterdi" diye konuştu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...