Odünç e-kitap ile herkes okuyacak!

Odünç e-kitap ile herkes okuyacak!

Ekonomi Haberleri

Kitap sektörüne 2013 yılında Babil.com ve e-kitap okuyucusu Calibro ile adım atan Libronet sponsorlar aracılığıyla ücretsiz okutmayı hedefliyor.

Önder ÇELİK İSTANBUL

Her 100 kişiden 68'inin kitap okuduğu Türkiye'de kitap pazarının büyüklüğü 2.5 milyar dolara ulaştı. Yılda ortalama yüzde 15 büyüyen pazarda roman, hikaye gibi kitapların oluşturduğu kültür kategorisinin satış miktarı 1.2 milyar doları bulurken, geri kalan kısmını test kitapları oluşturuyor. Kültür kitaplarının satışının yılda 1 milyon dolarlık bölümü ise henüz 'emekleme' aşamasında olan elektronik kitap satışından geliyor. Türk kitap pazarında online kitap satışıyla büyümeyi amaçlayan ve iki yıl önce 10 milyon dolarlık yatırımla kurulan Libronet, 'sponsorlu okuma' ile kitap satışlarını artırmayı amaçlıyor.
Fiziki ve e-kitap satış noktası Babil.com ve e-kitap okuyucusu Calibro ile hizmet veren Libronet'in kurucusu Mehmed Ali Çalışkan, basılı ve online olarak geçen yıl 3 milyon liralık ciro elde ettiklerini belirterek, bu yıl 15 milyon lira ciro hedefliyoruz. Bugüne kadar 10 bin cihaz sattık. 2016'da 30-40 bin cihaza ulaşmak istiyoruz. Bünyemizdeki e -kitap sayısı ise 10 bin adet. Hedefimiz 2016 sonuna kadar 50 bin kitaba ulaşmak” dedi.
E-KÜTÜPHANE HİZMETİ
Okul, belediye, vakıf, özel şirketler ve çeşitli kurumlarla birlikte “sponsorlu elektronik kitap okuma” seferberliği projesine hazırlandıklarını kaydeden Mehmed Ali Çalışkan, “Çeşitli nedenlerle kitaba ulaşamayan okurseverler için oluşturduğumuz bu sistemi Türkiye genelinde belediyelerle birlikte yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Sistem 'ödünç e-kitap verme' yasasıyla çalışacak. Bu projeyle kişiler, e-kütüphanedeki kitaplara tamamen ücretsiz ulaşabilecekler” dedi. İlk olarak belediyelerle projeyi hayata geçireceklerini söyleyen Çalışkan, “Anlaşma sağladığımız kurum, internet üzerinden bir kütüphane kurduğunda o beldede yaşayanlar e-kitabı ücretsiz ulaşacak. Böylece kişileri e-kitaba yaklaştıracağız. Zamanla bu sistemi Türkiye genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Özellikle kitaba ulaşması zor olan doğu illerinde bu sistemin çalışacağını hatırlatan Çalışkan, e-kütüphaneden edinilen e-kitapların bilgisayar veya telefondan dahi okunabilecek bir altyapıyla hazırlandığını vurguladı.
KASIM AYINDA FAALİYETE GEÇİYOR

E-kütüphanede okurlara bugün itibari ile 10 bin adet e-kitap sunacaklarını söyleyen Mehmed Ali Çalışkan, yıl sonunda bu rakamın 20 bin adede ulaşacağını belirtti. Belediyelerle yapılacak çalışma ile ilçelerde, ayda 1 kitap okuyan 10 bin aktif okuyucuya ulaşmak hedefleniyor. Proje kasım ayında faaliyete geçecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...