Ekonomi cephesi, terörü lanetledi

Ekonomi cephesi, terörü lanetledi

Ekonomi Haberleri

Ankara'da gerçekleşen patlama, Türk iş dünyası tarafından da kınandı.

Türkiye Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD)
TÜSİAD'tan yapılan açıklamada, "Bugün Ankara'da gerçekleşen patlamalar sonucunda kaybettiğimiz hayatlardan dolayı tarifsiz bir üzüntü içindeyiz. Terör ve şiddetin her türlüsünü lanetliyor, bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybeden herkesin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifa diliyoruz. Terörün ve şiddetin ülkemizin üstüne çöktüğü bugünlerde ülkemizin başkentinde, merkezi bir yerde ve barışçıl bir halk buluşması sırasında böyle bir saldırının gerçekleştirilebilmiş olması vatandaşlarımızın can güvenliği adına son derece endişe vericidir. Son patlamalarla tepe noktasına ulaşan şiddet olayları ile ilgili olarak, vatandaşlarımızın can güvenliğinin ve huzurunun tam olarak sağlanması yönünde gerekli tüm tedbirlerin gözden geçirilmesi ve bu olayın suçlularının ortaya çıkarılması kamu vicdanı açısından hayati derecede önemlidir. Başta siyasi partilerimiz olmak üzere, hepimiz, terör ve şiddete karşı kayıtsız şartsız ortak bir duruş sergilemeli, şiddet ülkemizden tümüyle sökülüp atılana kadar kararlı bir mücadelenin içinde olmalıyız. Toplum olarak sağduyumuzu kaybetmeden, demokrasiye sahip çıkarak terörün amacına erişmesini engelleyeceğimize yürekten inanıyoruz" denildi. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)
TİM'den yapılan açıklamada, "Bugün "Emek Barış ve Demokrasi mitinginin yapılacağı alanda meydana gelen, 86 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve çok sayıda vatandaşımızın yaralanmasına yol açan patlamalar, tüm Türkiye'yi olduğu gibi ihracat ailemizi de derinden üzmüştür. Masum vatandaşlarımıza yönelik bu akıl ve vicdan yoksunu saldırıları gerçekleştiren kirli elleri, nefesimiz tükenene kadar lanetlemeye devam edeceğiz. Terörden dolayı, Türkiye'nin herhangi bir yerinde tek bir vatandaşımıza dahi zarar gelmeyene kadar milletçe tek vücut olmalı ve terörü oluşturan tüm faktörlere karşı ortak bilinçle hareket etmeli, bu belayı bu güzel topraklardan bir daha geri dönmemek üzere uzaklaştırmalıyız. Türkiye İhracatçılar Meclisi ve ihracatçılar olarak terörün Türkiye'nin huzur ortamına verdiği zararı da kaygı verici buluyoruz ve medeniyetin yeşerdiği bu toprakların tüm dünyaya nasıl kardeşçe yaşanacağını göstereceğine yürekten inanıyoruz. Bu hain saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar, tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz" denildi. 

İstanbul Ticaret Odası (İTO)
İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, bugün Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı. Çağlar, şunları söyledi: 
"Ankara'da meydana gelen terör saldırısı, hepimizi derinden üzmüştür. Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyorum. 
Bu katliamın hedefi, Türkiye'nin birlik, beraberlik ve kardeşliğidir. Bu zor günleri birbirimize daha da kenetlenerek aşacağız. Bir olacağız, onların oyunlarını bozacağız. 
Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu acı olayı en kısa sürede açıklığa kavuşturacağına inancımız tamdır. Ülkemiz ve milletimizin bir daha böyle bir olay ile karşılaşmaması için 380 bin üyesiyle İstanbul Ticaret Odası olarak devletimize her türlü desteği vermeye hazırız. Milletimize metanet diliyoruz". 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)
DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Amer Cihad Vardan imzalı yayınlanan açıklamada, tÜRK İŞ"Ülkemizde birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerde, katliam niteliğindeki bu menfur saldırı, tüm camiamızı derin üzüntüye boğmuştur. Bizim yıllardır birlikte kardeşçe yaşadığımız güzel ülkemizi direk hedef alan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu vesileyle saldırıda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine de sabırlar niyaz ediyoruz. Ayrıca saldırıda yaralanan tüm vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. İçinde bulunduğumuz coğrafyanın sıkıntılarının tam ortasında birlik olmanın, beraber olmanın değerini çok daha iyi bilmemiz gerekirken bu yaşananlar ibret vericidir. Bu katliamın faillerinin mutlaka bulunması ve ülkemizde benzer bir olayın bir daha yaşanmaması en büyük dileğimizdir. Tekrar milletimizin başı sağ olsun" denildi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyı kınadıklarını bildirdi.Terör eylemlerinin Türkiye'nin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğu, şunları kaydetti:
"Barışı ve kardeşliği hedef alan, masumların canına kasteden terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. Çok sayıda vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı saldırıyı Türk iş dünyası adına şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalı, aklıselimle hareket etmeliyiz. Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin, insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Bu çirkin saldırıları gerçekleştirenler, terör ve şiddet eylemlerinin hiçbir amaç için araç olamayacağını bilmelidirler. İnanıyoruz ki devletimiz bu saldırının faillerini en kısa sürede bulacak ve yargı önüne çıkaracaktır."Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası adına hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB)
TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı ise yaptığı yazılı açıklamada, meydana gelen bombalı saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi. Sanlı, "Ardı arkası kesilmeyen ve her geçen gün artan terörist faaliyetlerin ve saldırıların artık son bulmasını temenni ediyoruz. Muhasebe ve denetim meslek camiası olarak hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...