Asya borsaları yükseldi

Asya borsaları yükseldi

Ekonomi Haberleri

Asya borsalarında, bugün tepki alımlarıyla yükseliş yaşandı.

Hafta başından bu yana bölgede beklentileri karşılamayan verilerin etkisiyle dalgalı bir seyir izlenen Asya borsalarında, bugün tepki alımlarıyla yükseliş yaşandı.


Çin'de bu hafta açıklanan zayıf dış ticaret ve enflasyon verileri, daha fazla teşvik beklentilerini yeniden gündeme taşırken, bu durum Çin hisse senedi piyasasına talebi artırdı. ABD'de açıklanan negatif verilerin, ülke merkez bankasının (Fed) faiz artırımını erteleyeceği beklentilerini güçlendirmesi ise söz konusu piyasadaki yükselişi destekledi.


Gelişmeler sonrasında güne hızlı yükselişle başlayan Şanghay bileşik endeksi, şu dakikalarda yüzde 1,96 artışla 3.331,21 puanda seyrediyor.


Japonya'da ağustos ayına ilişkin sanayi üretimindeki düşüş, yüzde 0,5'ten yüzde 1,2'ye revize edildi. Ülkede aynı döneme ilişkin kapasite kullanım oranı ise yüzde 0,1 ile beklentilerin altında arttı.


Zayıf verilere karşın Japonya'da Nikkei endeksi, 2 günlük düşüşün ardından bugün gelen tepki alımlarıyla yükseldi. Endeks, yüzde 1,15 primle günü 18.096,90 puandan kapattı. Dolar/yen paritesi ise yatay seyirle 118,783 seviyelerinden işlem görüyor.


Güney Kore'de Kospi endeksi de yüzde 1,18 artışla 2.033,27 puandan tamamlandı.


Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,79 kazançla 26.991,55 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 2,12 yükselişle 22.915,70 puanda bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...