Helal EXPO Fuarı'nda bir ilk

/ Kaynak: İHA
Helal EXPO Fuarı'nda bir ilk

Ekonomi Haberleri  / İHA

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer, 24 Ekim günü ilk kez 'Türkiye Helal Gıda Pastacılar Şampiyonası'nın yapılacağını söyledi.

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer, 22-25 Ekimde GİMDES öncülüğünde Helal ve Tayyib Fuar ve Çalıştaylar eşliğinde 24 Ekim günü 'Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Başkanlığı' (TAŞPAKON) 20 üyesinin iştirakı ile 1'inci Türkiye Helal Gıda Pastacılar Şampiyonasını gerçekleştireceğini söyledi.


Pastacılık sektöründe haram ve şüpheli ham maddelerin fütursuzca ve bilinçsizce yoğun bir şekilde kullanıldığı pastane ürünlerinde helal ve tayyib şartlarda ürün bulmanın zorluğu herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğunu söyleyen Büyüközer, "Pazarda, pastanelerde satılan ürünlerde unlar, margarinler, emilgatörler, sisteinler, jelatinler,krem şantiler, peyniraltı suyu tozları, suni tatlandırıcılar, parlatıcılar, soslar, jöleler, aromalar, karameller çoğulukla kullanılan ham maddelerdir. Bu maddelerin helal ve tayyiblik şartları garantilenmeden kullanılması bir Müslüman için önemli bir risktir. Ayrıca bir çok insanımızda, bu maddelerin helaline haramına bakmadan kullanılmasının gerektiği gibi, yanlış kanaatler vardır. İşte GİMDES diğer sektörlerde olduğu gibi pastacılık sektöründe de mevcut modernitenin sağlığımıza ve inançlarımıza uymadığı halde insanlarımıza empoze ettiği pek çok ürünün vazgeçilmez olmadığını gerekirse helal ve tayyib şartlarda alternatiflerin bulunabileceğini iddia ederek bugün pek çok pastacılık ürünlerini, iyi niyetli firmaların yardımı ile, Müslümanların istifadesine kazandırmıştır" dedi.


TAŞPAKON, GİMDES'in çalışmaları sonucu ortaya çıkan helal pastacılık ham maddelerini maharetli usta elleri ile kullanacağını belirten GİMDES Başkanı, "20 ayrı kurumun pastacılarını yarıştırarak 20 çeşit pasta ürününü jüri önünde hazırlayacak. Jüri birinci, ikinci ve üçüncüleri tespit ettikten sonra bu heyecanlı şovu seyreden insanlarımıza bu ürünler ikram edilecektir. Bu emsalsiz şova hepinizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...