Starbucks ve Fiat'a vergi cezası

Starbucks ve Fiat'a vergi cezası

Ekonomi Haberleri

AB Komisyonu; Starbucks'a Hollanda, Fiat Chrysler'e Lüksemburg tarafından sağlanan vergi kolaylıklarının yasadışı olduğuna karar verdi.

Avrupa Komisyonu, ünlü kahve zinciri Starbucks ve otomotiv devi Fiat Chrysler'in, bazı Avrupa ülkeleri ile yaptıkları vergi anlaşmalarının yasadışı olduğu kararına vardı. Bu nedenle, 2 firmanın 30 milyon euroya kadar vergi ödemesi gerekebilecek. Starbucks Hollanda, Fiat ise Lüksemburg ile kendilerine vergi kolaylıkları sağlanması konusunda anlaşmıştı. 


KARARA İTİRAZ EDİLECEK 
Avrupa Komisyonu'nun rekabetle ilgili konulardan sorumlu üyesi Margrethe Vestager, yapay olarak şirketlerin vergi yükünü hafifleten anlaşmaların AB kurallarına aykırı olduğunu vurgulayarak, "Bu tür anlaşmalar yasa dışı. Umarım alınan kararla, hem AB üyesi ülkeler hem de şirketler bu mesajı alır" dedi. Vestager, Fiat'ın Lüksemburg biriminin geçen yıl 400 bin euro kadar bile vergi ödemediğini, Hollanda'daki Starbucks'ın ödediği vergi miktarının da 600 bin euronun altında kaldığını belirtti. Ancak Hollanda ile Lüksemburg, Komisyon'un görüşüne katılmıyor. Starbucks da karara itiraz edecek.

Takvim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...