Engellilere kamuda iş müjdesi

Engellilere kamuda iş müjdesi

Ekonomi Haberleri

Aralık ayında kamuya yüksek miktarda engelli alımı için adımlar atılacak. Faruk Çelik, müjdeli haberi dün Şanlıurfa'da açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, kamuda çalışmak isteyen engellilere müjdeli haber verdi. Çelik, Aralık'ta yüksek miktarda engelli alımı için adımlar atacaklarını söyledi. Şanlıurfa'da 7 engelli derneği ile bir araya gelen Çelik, engellilerle ilgili çok sayıda pozitif ayrımcılık taşıyan yasal düzenlemenin faaliyete geçirildiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Engellilere pozitif ayrımcılığı getiren Anayasa değişikliği yaptık. Bu ve benzeri birçok düzenlemenin amacı engellilerin kamuda, özel sektörde kontenjan tahsisiyle daha çok istihdamını gerçekleştirmek. 2002'de 5 bin engelli kamuda çalışırken, şu an sayı 42 bin civarında. Aralık'ta yine yüksek miktarda engelli alımı için adımlar atacağız."

Takvim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...