Tüm gözler S&P`de...

Tüm gözler S&P`de...

Ekonomi Haberleri

Nefesler tutuldu ve gözler S&P`nin bugün yapacağı Türkiye not değerlendirmesine çevrildi.

Nefesler tutuldu ve gözler kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's'un (S&P) bugün yapacağı Türkiye not değerlendirmesine çevrildi. Değerlendirme seçim sonrası yapılacak ilk değerlendirme olması açısından da önem taşıyor. 


Kuruluş son değerlendirmesinde Türkiye'nin yabancı para cinsinden 'BB+' notunu ve negatif görünümünü teyit ederken, yerel para cinsinden notunu ise 'BBB'den 'BBB-' düzeyine indirmişti. 


Konuya ilişkin Uzmanpara'ya değerlendirme yapan ALB Forex Araştırma Uzmanı ve Uzmanpara yazarı Enver Erkan, seçimden sonraki ilk kredi değerlendirmesi olması bakımından S&P'nin açıklamalarının önem taşıyacağını söyledi.


'SEÇİM SONRASI İLK DEĞERLENDİRME'
"S&P'de hali hazırda, diğer iki kredi derecelendirme kuruluşunun aksine “yatırım yapılabilir” değiliz" hatırlatmasında bulunan Erkan, sözlerine şöyle devam etti:


'BUGÜN HERHANGİ BİR ADIM BEKLEMİYORUZ'
"Bugün herhangi bir adım beklemiyoruz, seçim sonuçlarından sonra da bir not indirimi olmasını beklemiyoruz. Hali hazırda Fitch ve Moody's nezdinde notumuz daha yüksek olduğu için böyle bir adım atmaları da olası değildir. Açıklama içeriğinin nötr veya biraz daha pozitif olması beklenebilir. Not görünümünün negatiften durağana çekilme ihtimali olsa da, bu ihtimal düşüktür. S&P seçim sonuçlarının yansımalarına ve Fed faiz artırım sürecinin etkilerine bakmak için daha fazla zaman ve gösterge isteyecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...