BIST
9915.62
%2.05
(198.85)
Dolar
32.4824
%-0.04
(-₺0.01)
Euro
34.7799
%-0.62
(-₺0.22)
Sterlin
40.5885
%-0.57
(-₺0.23)
Altın
2502.693
%0.19
(₺4.62)
Bitcoin
$63650
%-1.89
Ethereum
$3120.6
%-1.77
AVAX
35.12
%-2.36
 - Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı
9 saat 31 dakika önce

Bakan Şimşek'ten kritik mesaj: Enflasyonu düşürmek süreç işidir, kararlı adımlar atacağız

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dezenflasyonun yılın ikinci yarısında başlayacağını belirten Bakan Şimşek, "Dezenflasyon zaman alıyor. Enflasyonu düşürmek bütün dünyada bir süreç işidir. Geçen sene yayınlanan bir çalışmada enflasyonun şok öncesi döneme dönmesi 3,4 yıl alıyor. Bu bir süreç. Enflasyon için kararlı adımlar atacağız." dedi.
 - IBAN kiralamaya hapis geliyor
9 saat 34 dakika önce

Ticaret Bakanlığı'ndan son uyarı! IBAN kiralamaya hapis geliyor

Sosyal mühendislik dolandırıcıları Ticaret Bakanlığı'nın radarına takıldı. Bakanlık başta, öğrenci, ev kadınları ve yaşlılar olmak üzere hassas tüketicileri hedef alan ve IBAN kiralama yoluyla dolandıranlar konusunda uyarıda bulunup hesabını kullandıranların hapis cezasıyla karşılaşacağını bildirdi. 
 - İşte temmuzda milyonları bekleyen zam oranı
10 saat 12 dakika önce

Emekli için yeni formül! İşte temmuzda milyonları bekleyen zam oranı

Milyonlarca emekli temmuz zammını heyecanla bekliyor. Emekli zammı normalde 6 aylık enflasyona göre yapılıyor. Ekonomistlerin beklentisine göre bu da yüzde 25'e denk geliyor. Ancak geçim sıkıntısı çeken emeklilerin alım gücünü artırmak için masada bir formül daha bulunuyor. O da temmuz zammının yıllık enflasyona göre yapılması. Bu formülün hayata geçirilmesi durumunda emekliyi temmuzda yüzde 35-40 arasında bir zam bekliyor.
 - Bitcoin’de para girişi neden durdu? İşte sebepler…
10 saat 31 dakika önce

Bitcoin’de para girişi neden durdu? İşte sebepler…

Martta 73 bin 800 doları gören Bitcoin, ardından düşüşe geçti ve 6 haftadır toparlanamıyor. BTC’de en büyük alıcı BlackRock başta olmak üzere ETF’lerin alım iştahı dip yaptı. Analistler “FED’in faiz indiriminin ötelenmesi, ABD borsalarının düşmesi, dolar endeksi ve ABD tahvillerinin yükselmesi ve jeopolitik gerilimler risk iştahını düşürdü. BTC için 59 bin 500 doların üzeri güvenli. Ancak kısa vadede yükseliş katalizörleri de zayıf” şeklinde konuşuyor.
 - Altın almak için işte 5 sebep
10 saat 38 dakika önce

Altın almak için işte 5 sebep! Uzman isim tek tek anlattı

Altında son dakika! 26 Nisan altın fiyatı kaç TL? Serbest piyasada gram altın 2445 TL ve ons altın 2335 dolardan güne başlıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı M. Ali Yıldırımtürk; katı enflasyon, para birimlerine azalan güven, merkez bankalarının alımları, jeopolitik gerilimler ve yüksek faizin sürdürülebilir olmaması gibi sebeplerle son düşüşün alım fırsatı olabileceğini belirtti. Ons altında gözler, ABD’de açıklanacak çekirdek enflasyonda…
 - Dolar mı, Türk lirası mı? Hangisi mantıklı…
10 saat 44 dakika önce

Dolar mı, Türk lirası mı? Hangisi mantıklı…

Dolarda son dakika! 26 Nisan dolar fiyatı kaç TL? TCMB kararı sonrası ilk işlem gününde dolar 32,55 TL’de yatay seyrediyor. Bir aydır yerinde sayan dolar yılbaşından itibaren sadece %11 yükseldi. Herkesin geçmişte yaşananları unutması gerektiğini vurgulayan İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner, “Şu anda Türkiye yeni bir hikâye yazıyor. Yıl sonuna kadar 6 ayrı not artışı gelebilir. TL’de yüzde 5 getiri varken dolarda kalmak anlamsız” dedi.
Ekonomi - Ekonomi
15 saat 12 dakika önce

10 bin işletmeye dijital karne! Vodafone Busıness, YTÜ ve OSBÜK sanayinin röntgenini çekecek 

Endüstri 4.0’a giden yolda Sanayide Dijital Yetkinlik Analizi ile OSB’lerdeki 10 bin işletmeye ulaşılması hedeflenirken, firmalar hangi alanda eksik olduğunu tespit edip, diğer işletmelerle karşılaştırabilme imkânı bulacak.
 - Fahiş fiyata 10 katı ceza
15 saat 16 dakika önce

Düzenleme Meclis'e geliyor, fahiş fiyata 10 katı ceza

Bakan Bolat’ın “hazırlıyoruz” dediği taslağa göre, fahiş fiyat cezaları milyonları bulacak, 10 günlük kapatma yapılacak.
 - Otellerimiz Paris ile yarışıyor
15 saat 30 dakika önce

Otellerimiz Paris ile yarışıyor! İstanbul, kongre turizmi için artık pahalı bir şehir

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği Başkanı Hüseyin Kurt bugün İstanbul ve Antalya’da otel fiyatlarının Avrupa ülkelerine göre pahalı hâle geldiğini belirterek “İstanbul’da sıradan bir otelde geceleme fiyatları 120-130 dolardan başlıyor. Delege misafiri bir etkinlik yapmak istediğinde Antalya’ya da bakıyor, Mısır’a da. İstanbul’a da bakıyor, Paris’e de. İstanbul ile Paris aynı fiyatta ise o zaman Paris’i tercih ediyor” dedi.
 - Kamuda araç tasfiyesi başlıyor
15 saat 50 dakika önce

Mehmet Şimşek düğmeye bastı, kamuda araç tasfiyesi başlıyor

Kamudaki tasarruf tedbirlerinin etkin bir şekilde uygulanması için hükûmetin yaptığı hazırlıklarda sona gelindi. Buna göre, ilk etapta kamunun kullanımındaki araçlar etap etap tasfiye edilecek. Bakan Şimşek’in talimatı ile 500 araç satışa çıkarıldı. İkinci aşamada ise 1.000 araçlık bir tasfiye listesi hazırlandı.
Sona Git
Döviz Çevirici