Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gayrimenkulde satış 5 milyar doları aşar!

Gayrimenkulde satış 5 milyar doları aşar!

Ekonomi Haberleri

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, bu yıl 5 milyar doların üzerinde gayrimenkul satışı öngördüklerini açıkladı

Türkiye'nin önde gelen holdinglerinin CEO'ları Vodafone Türkiye'nin ana sponsorluğunda düzenlenen CEO Club'ın 'CEO Ajanda 2016' etkinliğinde bir araya geldi. Toplantıda, Türkiye'de iş dünyasının mevcut durumu değerlendirilerek 2016 yılına ilişkin hedef ve öngörüler paylaşıldı. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'un açılış konuşmalarıyla başlayan, Akkök Holding CEO'su Ahmet Dördüncü'nün moderatörlüğünde gerçekleşen “CEO Ajanda 2016”ya; Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül, Kibar Holding CEO'su Tamer Saka ve Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul konuşmacı olarak katıldı.
ÖNEMLİ İHRACAT ÜRÜNÜ
Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, son 10 yılda önemli bir büyüme ivmesi yakalayan gayrimenkul sektörünün bugün Türkiye ekonomisi için önemli bir değere dönüştüğüne işaret ederek, yabancılara konut satışının 2012 yılında serbestleştiğini anımsattı. Torun, “Baktığımızda 2013 yılında 3.5, 2014 yılında 4.5 milyar dolar gayrimenkul satışı oldu. 2015 yılında da 5 milyar doların üzerinde gayrimenkul satışı öngörülüyor. Bu da gayrimenkulün aslında çok önemli bir ihracat ürünü olarak ülkemizin değerlendirmesi gereken bir değer olduğunu gösteriyor” dedi. Sektörün 200 farklı alt sektörü beslediğini vurgulayan Aziz Torun, “Ülkemize döviz girdisi sağlayan gayrimenkul sektörü nitelik yönünden de önemli ilerlemeler kaydetmektedir. Hem mimari anlayış hem de teknolojik açıdan dünya çapında projeler hayata geçirme konusunda işin ehli konumuna ulaşmıştır” diye konuştu.
İŞ DÜNYASI MOBİLLEŞİYOR
CEO Ajanda 2016'da dijital dönüşüm süreçlerine ilişkin değerlendirmeler yapan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy da, “2000 yılından bu yana Fortune 500'deki şirketlerin yüzde 52'sinin dijitalleşme trendini yakalayamadığı için artık listede olmadığını görüyoruz. 2016 yılında da iş dünyasının yüzde 40'ının mobilize hale gelmesi bekleniyor. Dijitalleşme, şirketlerin ve elbette holdinglerin pazardaki varlığı ve konumu açısından sürdürülebilirliğin garantisi olacak” ifadelerini kullandı.

SABANCI HOLDİNG: İnorganik büyüyecek
Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, 2016'da Türkiye'de inorganik büyüme fırsatları baktıklarını belirtti. Akkök Şirketler Grubu'nun CEO'su Ahmet Dördüncü ise holdingin 2015'i geçen senenin biraz üzerinde 3 milyar dolar ciro ile tamamlayacağını belirtti.

DOĞUŞ GRUBU: Galataport başlıyor
Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, grubun 2015'te banka hariç toplam 15 milyar lira ciroya ulaşarak yüzde 35 büyümüş olacağını, büyümenin bir kısmının satın almalardan geleceğini söyledi. Grup 2016'da yatırımlara devam edecek, Galataport'ta inşaata başlayacak.

BORUSAN HOLDİNG: % 7-8 büyüyeceğiz
Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, 2015'te TL bazında yüzde 20 büyüyeceklerini ancak dolar bazında yüzde 4 küçülme yaşanacağını kaydetti. Uğur, “Geçen yılı 4.4 milyar dolar ciro ile kapattık, üç yıldır dolar bazında büyüyemiyoruz, 2016'da yüzde 7-8 büyümek istiyoruz” dedi.




KİBAR HOLDİNG: 1 milyar $ yatırım
Kibar Holding CEO'su Tamer Saka, otomotivde ortağıyla birlikte ek yatırımı düşünmeye başladıklarını açıkladı. Saka, 1 milyar dolar yatırım portföyleri olduğunu önümüzdeki dönemde bunlarla ilgili peyderpey karar vereceklerini ekledi.


VESTEL CEO'SU:AVRUPA TV PAZARININ YÜZDE 20'SİNE SAHİBİZ 
Tokyo'da gerçekleştirilen 17. Nikkei Küresel Yönetim Forumu'nda konuşan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Türkiye'nin Asya ve Avrupa arasındaki coğrafik avantajıyla öne çıktığını belirtti. Erdoğan, “4 milyar dolarlık iş hacmine sahip Vestel, 3 milyar dolarlık ihracatla Türkiye'nin lideri. Yılda 35 milyon cihaz üretim kapasitemiz ve 16 bin çalışanımızla 151 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz” dedi. Erdoğan, Vestel'in, Avrupa'daki televizyon pazarının yüzde 20'sine sahip olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...