Türkiye G20’nin çıtasını yükseltti

Düzenleyen:
Türkiye G20’nin çıtasını yükseltti

Ekonomi Haberleri

Cevdet Yılmaz, “Türkiye gerçekten organizasyon ve içerik anlamında standardı yükseltti. Çok daha kapsayıcı bir çerçeve oluştu” dedi

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin son derece başarılı geçen bir zirveye ev sahipliği yaptığını söyledi. G20 Zirvesi boyunca bütün dünyayı ilgilendiren konuları ele aldıklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti: “Herkesi kapsayan bir büyümenin altı çizildi. Örneğin gençlerle ilgili yüzde 15 işsizliği azaltmaya yönelik bir hedef, dünya geneli için ortaya konmuş oldu. Uygulama açısından Antalya Eylem Planı ilan edildi. Bildirgenin bir eki olarak, somut eylemler bir takvim içinde belirlendi. Artık G20’de alınan kararların izlenmesi ve hesap sorulması mümkün hale gelmiş oldu. Bu da Türkiye dönem başkanlığının önemli bir katkısı. Buna ‘hesap verebilirlik’ raporu diyoruz. O rapor ilk defa bizim dönem başkanlığımızda çıkmış oldu.”
Türkiye’nin dönem başkanlığınca mülteci ve terör meselesinin de gündeme konulduğunu hatırlatan Yılmaz, “Türkiye gerçekten organizasyon ve içerik anlamında standardı yükseltti. Çok daha kapsayıcı bir çerçeve oluştu. Gelişmekte olan dünyanın sesi çok daha güçlü bir şekilde yansıtıldı. İçerik itibarıyla da çok kapsayıcı bir zirve gerçekleşti. İklim değişikliğinden siber güvenliğe, Sahra Altı Afrika’daki insanların enerjiye erişimine kadar çok geniş yelpazede konular gündeme taşındı” diye konuştu. Zirvenin, Türkiye’nin tanıtımı açısından da büyük bir fırsat olduğuna işaret eden Yılmaz, bütün liderlerin çok mutlu şekilde ayrıldığını söyledi.

Belek’e turist yağacak

Her yıl yaklaşık 3 milyon turist ağırlayan Belek, G20 Zirvesi’nin ardından bu rakamı önümüzdeki dönemde daha da artıracak. Zirvenin meyvelerini turizm açısından gelecek yıllarda toplayacaklarını belirten Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık şunları söyledi: “Zirve olaysız tamamlandı ve burada çok güzel bir tanıtım yapıldı. Belek bölgesinin ve Serik’in tanıtımı çok güzel oldu. Herkes mutlu ayrıldı. Serik’e her yıl yaklaşık 3 milyon turist geliyor. G20 Liderler Zirvesi’nin yapılmasıyla bu sayının artacağını düşünüyoruz. Zirve, turizm potansiyelinin artışına katkı sağlayacak. Zirve öncesinde ilçede bulunan yollar gözden geçirildi. Yeni üst ve alt geçitler ile peyzaj çalışmaları yapıldı. Oteller de kendilerini yeniledi. Bu da turizme olumlu katkı sağlayacak.”

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...