Antalya muz üretiminde rekora koşuyor

/ Kaynak: İHA
Antalya muz üretiminde rekora koşuyor

Ekonomi Haberleri  / İHA

Yusuf Çelik, Gazipaşa'da muz rekoltesinin bu yıl yüzde 25 ila 50 arasında artış göstereceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Gazipaşa'nın Türkiye'de muz üreten belli başlı yerlerden bir tanesi olduğunu dile getiren Çelik, üretilen muzun ne yazık ki iç tüketime yetmediğini belirtti. Muz rekoltesinde artış görüldüğünü ve bunun sevindirici bir durum olduğunu ifade eden Çelik, "Muz üretiminde ve rekoltesinde artış bekliyoruz ancak bu henüz ülkemize bile yetmiyor. Üreticilere verilecek destekle hem üretim hem de rekolte 2-3 katına çıkartılabilir. Bu da devlet yetkililerinin vereceği desteğe bağlı" dedi. 
Muz üretiminin önündeki en büyük engelin sulama suyu sorunu ile ithal muz olduğunu kaydeden Çelik, "İlçemizde yapımı süren Gökçeler Barajı tamamlandığında su sorunumuz büyük ölçüde ortadan kalkacak. Muz üreticisi su maliyetleri nedeniyle ciddi sorunlarla karşılaşıyor. Bunun yanı sıra ithal muz da üreticinin ürününü satmasında en önemli sorun. Görünüş olarak güzel ancak lezzet bakımından yerli muzla rekabet edemeyecek kadar kötü olan ithal muzun ülkeye sorulmasında alınan gümrük vergilerinin arttırılmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Muz üreticisi Kazım Taşdemir de, Gazipaşa'da muz üretiminde artış yaşandığını dile getirdi. Üreticinin bilinçli üretim yaptığını ve ürün rekoltesinin de yüksek olduğunu ifade eden Taşdemir, "Muz üreticisine destek verildiği takdirde bizler rekolteyi başkanımın söylediği gibi 2-3 kat arttırırız. Bu da ülkemizin ve üreticinin kazanması demek" ifadelerini kullandı. 

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...