Helalin sadece Domuz ürünleri içerip içermemeyle alakalı olmadığı daha kapsamlı ve önemli bir konu olduğunu belirten Emek ‘’Helal gıda aynı zamanda güvenilir ve sağlıklı gıda tanımını da kapsamaktadır’’ açıklamasında bulundu. Ayrıca tüm kesimlerin elde kesim ve her biri için besmele çekilen kesimhaneler tercih edildiğini, kesimlerde müşahitler bulunduğunu belirtti. Helal hassasiyeti nedeniyle yoğurtlarını da kendilerinin üretmeye başladıklarını sözlerine ekledi. Tüketicilerin, tükettikleri her ürünün kaynağını sorgulaması gerektiğini belirten EMEK ‘’Maalesef ülkemizde üretilen her ürünü helal kabul etmek gibi bir yanlış algımız var’’ şeklinde açıklamada bulundu. Helal hassasiyetinin artması ile hizmet ve ürün üreticileri bu konuya yatırım yapmaya başladığını ve turizm hizmetlerinin bile helalinin ortaya çıktığını belirten EMEK ‘’Son iki yıl içinde ihracatımızın önemli ölçüde artmasında Helal sertifikalarımızın katkısı yadsınamaz’’ dedi.

Sadece Müslüman toplumlarda değil, gayri Müslim kesimde de günümüzde tükettikleri birçok gıdanın sorgulanmaya başladığını belirten EMEK, Helal; dini bir vecibe olmanın yanında, dünyada ticari olarak da yükselen bir değerdir ve “Helal Berekettir’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Röportajın tamamı için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.
http://www.gimdes.org/helal-berekettir-inanci-ile-uretiyoruz.html