HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Cep'te sürpriz internet faturasına son!

Düzenleyen: /
'Cep'te sürpriz internet faturasına son!
İnternet Faturası, Cep Telefonu Faturası, Haber

Ekonomi Haberleri

İnternet paketi bulunmayan mobil abonelere, işletmeciler tarafından internet paketi tanımlanarak fatura çıkartılamayacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK), Elektronik Haberleşme Kanunu, Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda tüketici lehine bir karara imza attı.

Buna göre, mobil telekomünikasyon hizmetlerinde mobil işletmeciler, internet paketi bulunmayan aboneleri, internete girmek istediklerinde kısa mesaj gibi yöntemlerle bilgilendirecek.

İnternet paketi biten aboneler hariç olmak üzere işletmeci tarafından ücretsiz internet paketi tanımlanan aboneler de internete girmek istediklerinde bağlanmak üzere oldukları, internete açma-kapama yöntemleri ve bağlantının sağlanması halinde yansıtılacak ücret ile bağlantının verilecek onay doğrultusunda olacağı konusunda abonelere SMS ile bilgi verilecek.

Bilgilendirmeyi müteakip abonenin onay vermesi durumunda ücretlendirme başlayacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...