Numune tuzağı

Düzenleyen:
Numune tuzağı

Ekonomi Haberleri

Büyük ve itibarlı firmaların bilgilerini ve e-postalarını taklit eden dolandırıcılar başta fındık ve kuru meyve sektörü olmak üzere ihracatçı firmalardan kamyon dolusu mal sipariş edip kayıplara karışıyorlar

Oğuzhan Şahin ANKARA
Telefon yoluyla vatandaşların paralarını gasp eden dolandırıcılar bu defa firmalara dadandı. Uluslararası Sert Kabuklu Meyveler ve Kuru Meyveler Konseyi'nden (INC - International Nuts & Dried Fruit Council) tarafından yapılan uyarıda, İngiltere kökenli kimliği belirsiz şahıslar tarafından başta fındık ve kuru meyve sektörü olmak üzere imalatçı ve ihracatçı firmaların “numune” yoluyla dolandırıldığı belirtildi.  Uyarıda, tüccarlardan dikkatli olması istenirken, "Söz konusu dolandırıcılığın Birleşik Krallık ile sınırlı kalmayabileceğini göz önünde bulundurun. Özellikle göreceli olarak yeni oluşan dış ticaret ilişkilerinde tedbirli hareket edin" denildi. Verilen bilgilere göre dolandırıcılar organize bir şekilde hareket ediyor. Büyük ve itibarlı firmaların bilgilerini ve e-postalarını taklit ederek imalatçı ve ihracatçı firmalarla iletişime geçen dolandırıcılar haftalar süren yazışmalar yapıyor. Tedarik ve sevkiyat gibi tüm aşamalar konuşulduktan sonra numune amaçlı bir kamyon dolusu mal isteniyor. Firmalar dolandırıldığını ödeme yapılmadığında anlıyor. 
Türk firmaları, fındıktan Antep fıstığına, bademden cevize, kuru incirden kabak çekirdeğine, kuru kayısıdan kuru üzüme kadar pek çok ürünü dünyanın dört bir yanına pazarlıyor. 
180 milyon Ş’lık satış

 Dolandırıcılık uyarısının yapıldığı İngiltere "kuru meyve"de önemli pazarlardan biri. Bu ülkeye Türkiye'den yıllık 180 milyon dolara yakın "kuru meyve" gönderiliyor. 

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...