Fuarların geleceği tehlikede

Düzenleyen:
Fuarların geleceği tehlikede

Ekonomi Haberleri

Kriz, Rusya’daki fuarlara da yansıdı. Türk iş adamları aralık ve ocak ayında Moskova'da düzenlenen fuarlar için tüm hazırlıklarını tamamlarken, Ekonomi Bakanlığı bu ülkeye gidecek iş amaları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Oğuzhan ŞAHİN

Kriz, Rusya’daki fuarlara da yansıdı. Türk iş adamları aralık ve ocak ayında Moskova'da düzenlenen fuarlar için tüm hazırlıklarını tamamlarken, Ekonomi Bakanlığı bu ülkeye gidecek iş amaları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Uçağın düşürülmesi sonrası Türklere yönelik tavırlarında sertleşen Rus polisi, Krasnodar'daki fuara giden 60 Türk iş adamını göz altına almıştı. İş ziyaretine "turist vizesi" ile geldikleri gerekçe gösterilerek gözaltına alınan iş adamları mahkemeye çıkmış ve 4 bin Ruble para cezası kesilmişti. Ancak aralık ve ocak ayındaki fuarlar için hazırlıklarını tamamlayan iş adamları ise endişe içerisinde. Sağlık firmaları 7-11 Aralık tarihleri arasında Moskova'da yapılacak "Sağlık Hizmetleri, Tıbbi Cihazlar ve Eczacılık Fuarı"na katılmayı planlıyor. Aynı tarihlerde "9. Uluslararası Rehabilitasyon ve Önleyici Tıp Olanakları, Medikal Estetik, Sağlık Geliştirme Teknolojileri ve Sağlıklı Yaşam Fuarı" da gerçekleştirilecek. 18-21 Ocak tarihleri arasında ise Moskova'da "Uluslararası Tüketici Ürünleri Fuarı" düzenlenecek. Deri ürünlerinden ayakkabıya, saat ve takıdan hediyelik eşyalara, spor malzemelerinden ev gereçlerine, tüketici elektroniğinden motorlu taşıtlara kadar farklı alanlardan çok sayıda firmanın katılacağı fuar için Türk firmaları katılım başvurusu yapmıştı. Ayrıca 26-29 Ocak'ta "19.Uluslararası Plastik ve Kauçuk Fuarı", 2-5 Şubat'ta "Enerji Isı ve Havalandırma Fuarı" Türk iş adamlarının katılacağı fuarlar arasında yer alıyor. 
Ancak Ekonomi Bakanlığı krizin gölgesinde benzer sorunların yaşanmaması için firmalara uyarılarda bulundu. Bu ülkeye gitmek isteyen iş adamlarına Rusya'ya girişte doldurulan "Göç Kartı"nda belirtilen seyahat amacının "gidiş amacıyla uyumlu" olması gerektiği belirtilerek, "Vatandaşlarımızın müteyakkız bulunmaları, pasaport ve diğer gerekli belgelerini sürekli olarak yanlarında bulundurmaları, vize ve oturma/çalışma izinlerini kontrol ederek anılan belgelerde öngörülen süreleri aşmamaları önem taşımaktadır" denildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...