Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Milli helikopter motoru için ilk adım atıldı

Düzenleyen:
Milli helikopter motoru için ilk adım atıldı

Ekonomi Haberleri

Türk Özgün Helikopter Projesi kapsamında motor üretimi yapmak için anlaşma imzalandı

Honeywell Savunma ve Uzay İş Birimi Başkanı Carey Smith, Türk Özgün Helikopter Projesi kapsamında motor üretimi yapmak için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ile Honeywell International Inc. ve Rolls-Royce ortaklığı olan Light Helicopter Turbine Engine Company (LHTEC) arasında anlaşma imzalandığını söyledi. Smith, TUSAŞ ile LHTEC arasında Savunma Sanayi Müsteşarlığı programı olan Türk Hafif Sınıf Helikopteri (THSH) için CTS800 turboshaft motorlarını üretmek için anlaşma sağlandığını anlattı. Anlaşmanın, özgün helikoptere motorun uyarlanması ve uçuş otoriteleri sertifikasyonlarının alınmasını içeren 5 yıllık bir geliştirme programını içerdiğini aktaran Smith, projenin global pazarın yanı sıra yerel olarak Türk askeri ve sivil pazarına helikopterler sağlayacak üretim programıyla sonuçlanmasının beklendiğini belirtti. Özgün helikopterin motorunun Türkiye’de üretim ve bakımının gerçekleştirilmesinin planlandığını dile getiren Smith, “Böylece yerel montaj, parça imalatı, kontrol, test ve depo seviyesi bakım faaliyetlerinin gerçekleştirilecek olması yerel fırsatlar açısından Türk havacılık pazarını da geliştirecek” diye konuştu.

Atak motoru kullanılacak
LHTEC tarafından geliştirilen motorun Türkiye’ye ilk defa ATAK T129 helikopteri ile girdiğine işaret eden Smith, tasarımı yüzde 100 yerli olacak Türk Özgün Helikopter Projesi’nde de aynı motorun kullanılacağını kaydetti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...