İç çekişmeler OPEC'i bitirdi

Düzenleyen:
İç çekişmeler OPEC'i bitirdi

Ekonomi Haberleri

Bir dönem piyasadaki bütün politikaları ve fiyatları belirleyen Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), son dönemde ortak politika geliştirememe ve iç çekişmeler sebebiyle eski gücünden uzak bir topluluk görüntüsü veriyor.

Geçen haftaki toplantıda Suudi Arabistan'ın, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirliklerini yanına alarak "üretimde kesinti yapılmamasında" ısrar etmesi; Venezuela, İran ve ekonomik gelirleri yüksek ölçüde petrol ihracına bağlı Kuzey Afrika ülkelerinin ise "üretimi kısmaktan" yana tavır koyması, fikir ayrılıklarını bir defa daha gün yüzüne çıkardı. Bu görüş ayrılıklarının önümüzdeki dönemde de sürmesi ve OPEC'in eski gücünden uzak bir topluluk olmaya devam etmesi belirtiliyor. OPEC'in küresel petrol piyasasındaki hakimiyeti 1970'lerde yüzde 70'in üzerine iken, Rusya ve ABD gibi ülkelerin üretimlerini artırmasıyla bu oran yüzde 30'lara geriledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...