Yabancı bereketi!

Düzenleyen:
Yabancı bereketi!

Ekonomi Haberleri

Kurdaki artış nedeniyle döviz bazında ‘ucuz’layan konuta yönelen yabancının iştahını seçim sonrası istikrar kabarttı. Konut fiyatları kasımda yüzde 0.79, son bir yılda ise yüzde 9.21 artış gösterdi

Garanti Bankası’nın desteğiyle Reidin ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin Kasım 2015 raporuna göre, yeni konut fiyatlarında; kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0.79; geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 9.21 artış yaşandı. “Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi”nde 7 metropolde bir önceki aya göre yüzde 2.68 oranında; 30 büyükşehirin tamamında ise bir önceki aya göre yüzde 2.05; geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 16.05 artış gerçekleşti. Geçtiğimiz ay, yeni konut satış fiyatları bir önceki aya göre, 1+1 dairelerde yüzde 0.12; 2+1 dairelerde yüzde 0.76; 3+1 dairelerde yüzde 0.80 ve 4+1 dairelerde yüzde 0.20 artış gösterdi. Kasım ayında 30 büyükşehirin tamamını kapsayacak nitelikte hazırlanan Türkiye Kompozit Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde ise bir önceki aya göre yüzde 1.74; geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.48 artış gerçekleşti. Antalya, metrekare başına yüzde 3.08 değer artışıyla bir önceki aya göre kiraların en çok yükseldiği; Mardin ise yüzde 1.85 düşüşle konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir oldu.
YABANCIYA SATIŞ ARTTI
Sonuçları değerlendiren GYODER Başkanı Aziz Torun, kasım ayı içerisinde markalı konut projeleri kapsamında yabancı yatırımcılara yapılan satışlarda artış olduğunu belirterek, “Bunun sebebi kur artışına bağlı olarak göreceli ucuz kalan konutlara talebin hâlâ canlı olmasıdır. Aynı zamanda seçim sonrası ortadan kalkan belirsizliğin ve oluşan istikrarın da etkisinin olduğu söylenebilir” dedi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...