Boruda ithalat dönemi bitiyor

Düzenleyen:
Boruda ithalat dönemi bitiyor

Ekonomi Haberleri

Gaz hatlarında kullanılan ve bugüne kadar ithal edilen bazı boruların yerli üretimi için Tosyalı Holding kolları sıvadı. 2017’de faaliyete başlayacak fabrika, yıllık 500 bin ton kapasiteyle çalışacak.

Tosyalı Holding, ithalatı ikame edecek yeni bir yatırıma hazırlandığını açıkladı. Bugüne kadar Türkiye’de hiç üretilmeyen “boyuna dikişli LSAW boru” yapımı için yatırım kararı alan ve Sanayi Bakanlığı ile ön görüşmeleri tamamlayan Tosyalı, bu konuda dünyanın önde gelen firmaları arasına girecek. 2016’da başlayacak yatırımın 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Balkanı Fuat Tosyalı, petrol ve gaz hatlarında da kullanılan bu boruların bugüne kadar ithal edildiğini, ancak yatırımları tamamlandığında tesisin yıllık 500 bin ton kapasiteyle çalışacağını söyledi. Tosyalı, “Türkiye’nin TANAP gibi enerji projelerinde dışa bağımlılığını ortadan kaldıracağız. Yüzde 100 Tosçelik Spiral Boru Sanayi tarafından yapılacak yeni yatırımla, üretime 2017’de başlamayı hedefliyoruz” diye konuştu. Bir sanayici olarak sorumluluklarını yerine getirdiklerini vurgulayan Tosyalı, şöyle devam etti: “Amacımız, Türkiye’nin ihtiyacı olan tüm katma değerli ürünleri ülkemiz sınırları içinde üretmek. Bu konuda 2015’in başında Japonya’nın lider şirketi Toyo Kohan ile temellerini attığımız ortaklık büyük önem taşıyor. Şimdi de LSAW boru ihtiyacı için planladığımız yatırımla birlikte Türkiye’de yapılamayacak boru kalmayacak. Denizin altından da, dağların tepelerinden de geçecek boruları üreteceğiz.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...