HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Gelin 50 bin TL’yi alın

Düzenleyen:
Gelin 50 bin TL’yi alın
Fikri Işık, Haber

Ekonomi Haberleri

Kendi işini kurmak isteyen gençlere 50 bin lira hibe için çağrı yapan Bakan Fikri Işık, ayrıca 100 bin lira da faizsiz kredi vereceklerini söyledi...

Hükümetin vaatlerinden olan 50 bin lira hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın gençlere çağrısı var... Bakan Işık, kendi işini kurmak isteyen gençleri projeleriyle birlikte gelip desteklerden yararlanmaya davet etti. Işık, söz konusu uygulamanın 17 Aralık itibarıyla başladığına işaret ederek, genç girişimcilerin, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla uygulanan programa başvurmasını istedi. Gerek Bakanlık bünyesinde gerekse de KOSGEB'de hayata geçirdikleri proje ve programlarla gençleri, kadınları ve tüm girişimcileri desteklediklerini söyleyen Bakan Işık, "Yeni girişimcilere verilen desteğin hibe kısmı 30 bin liradan 50 bin liraya, sabit yatırım desteği adı altındaki faizsiz kredi desteği ise 70 bin liradan 100 bin liraya çıkarıldı" dedi. 
KURULUŞTAN ÜRETİME
Girişimcilik Destek Programı'nın ayrıntılarına ilişkin de bilgi veren Işık, 50 bin liralık hibenin 2 bin lirasının "işletme kuruluş desteği", 18 bin lirasının "kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği", 30 bin lirasının da "işletme giderleri desteği"nden oluştuğunu anlattı. Işık, bu destekten yararlanmak isteyen girişimci adaylarının öncelikle 24 saati atölye çalışmalarından oluşan ve toplamda 70 saat olan uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, girişimcilik sertifikasını alması gerektiğini söyledi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...