Kiler'de işi bitirdi

Düzenleyen:
Kiler'de işi bitirdi

Ekonomi Haberleri

CarrefourSA, 8 Temmuz 2015’de devraldığı Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Kiler Ankara Mağazacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin CarrefourSA ile birleşmesinin tamamlandığını duyurdu.

CarrefourSA ve Kiler hisseleri, yarından itibaren Borsa İstanbul’da tek hisse olarak işlem görecek. Kiler'in CarrefourSA'ya devrini ve sürecin tamamlanmasını değerlendiren CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet T. Nane, "CarrefourSA bünyesinde yönetimin Sabancı Holding'e geçmesiyle birlikte geçtiğimiz iki yıl içinde hem birçok alanda yatırıma imza atarak organik bir büyüme oranı yakaladık hem de satın alma fırsatlarını değerlendirerek büyümemize hız verdik. Bugün için yatırımlarımızı sindirmeye devam ederken organik büyümemizi ve paydaşlarımız açısından artan değer ifade eden başarı öyküleri kaydetmeyi sürdüreceğiz” dedi. 
Kiler'in yüzde 85 hissesi için 429 milyon 574 bin TL ödeme yapan CarrefourSA, geçtiğimiz yıl İsmar’ın Türkiye çapındaki 26 marketi ile Antalyalı 1e1 Marketleri'nin 29 marketini bünyesine katmıştı. 2014 yılında satışlarını yüzde 20 artırarak cirosunu 3.1 milyar TL’ye, net kârını da 100.5 milyon TL’ye ulaştıran CarrefourSA, 2015 yılı sonunda satışlarını yüzde 30 artırarak 4 milyar TL ciroya ulaşmayı hedefliyor. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...