Piyasaya nükleer bomba düştü

Düzenleyen:
Piyasaya nükleer  bomba düştü

Ekonomi Haberleri

Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesi yaptığını açıklaması piyasalarda deprem etkisi yaptı

İran ile Suudi Arabistan arasındaki gerginlik, Çin ekonomisinde yavaşlama derken bu defa da piyasaları Kuzey Kore vurdu. Kore'nin hidrojen bombası denemesi yapmasıyla dolar yeniden 3 liranın üzerine çıktı. Borsa ise uzun bir adan sonra 70 binli seviyelerin altını gördü.
Kuzey Kore’den gelen haberler piyasalarda tedirginliğe yol açarken, doların özellikle gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında yüzde 1'in üzerinde değer kazandığı görüldü. Önceki gün kapanış saatlerinde 2.9742 lira düzeyinde olan dolar, Kuzey Kore'den gelen açıklamayla en son 2 Ekim'de gördüğü 3.0061 düzeyine kadar yükseldikten sonra tırmanışını sürdürdü ve 3.0145 lira ile son üç ayın zirvesini gördü. Dolar 24 Eylül'de tarihî zirve olan 3.0750 lira düzeyine çıkmıştı. Parite etkisiyle dolara paralel olarak yükselen avro da 3.2367 liraya yükselirken, Borsa İstanbul Endeksi'nde kayıplar yüzde 2'yi geçti ve endeks 69 bin 929 puana kadar geriledi. Endeks daha sonra kayıplarını telafi ederek günü 71 binin üzerinde tamamladı. Yeni yıla yükselişle başlayan altının gram fiyatı da Kuzey Kore ile 105 lirayı gördü. Altının onsu da yükselişe geçerek 1.085,80 dolarla son bir ayın en yükseğine çıktı. 
Merkez Bankası'nın 19 Ocak'ta yapacağı PPK toplantısının giderek daha çok önem taşıdığına işaret eden analistlere göre, dolardaki tırmanışın hız kazanması durumunda, Merkez Bankası'nın PPK toplantısını beklemeden ek tedbir alabilir.

Petrol 12 yılın dibinde 

∂ Brent petrolün varil fiyatı Uzak Doğu'dan gelen haberler ve dolardaki yükselişin etkisiyle 35.49 dolara gerileyerek, 1 Temmuz 2004'ten bu yana en düşük seviyeyi gördü. Brent türü ham petrolün varil fiyatı, Suudi Arabistan ile İran arasında ortaya çıkan diplomatik krizin ardından pazartesi günü yaklaşık yüzde 2 artarak 38,95 dolara kadar yükselmişti. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...