Dünya iletişimi rotayı İstanbul’da çizecek

Düzenleyen:
Dünya iletişimi rotayı İstanbul’da çizecek

Ekonomi Haberleri

Bir yıl Asya'nın, diğer yıl Avrupa'nın bir kentinde yapılan ve iletişimin geleceğine yön veren zirve, bu yıl Asya ve Avrupa'nın ortak noktası olan İstanbul'da gerçekleştirilecek...

Canan Eraslan İSTANBUL
Dünyada 85 bin kişiye istihdam sağlayan, Türkiye'de geçtiğimiz yıl 100 milyon dolarlık katma değer sağlayan iletişim danışmanlığı sektörü, eylül ayında İstanbul'da toplanacak. Bir yıl Asya'da, sonraki yıl Avrupa'da bir ülkede gerçekleştirilen toplantılar, bu yıl ilk defa İstanbul'a taşınıyor. İletişim Danışmanları Derneği (İDA) Başkanı Işıl Arıdağ, eylül ayında yapılacak toplantıya dünyada orta ve büyük boy işletmelere iletişim danışmanlığı veren yüzlerce şirketin üst düzey temsilcisinin katılacağını ifade etti. Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Emine Çubukçu, Uluslararası İletişim Danışmanlığı Organizasyonu'na (ICCO) "Toplantıları bir yıl Avrupa'da, bir yıl Asya'da düzenliyorsunuz. Neden hem Asya hem Avrupa olan İstanbul'da olmasın" diyerek üyeleri ikna ettiklerini belirterek, sektörün önümüzdeki dönemde yeni temasının İstanbul'da belirlenmesini sağladıklarına dikkat çekti. Derneğin, 2016'nın ilk buluşmasını gerçekleştirdiği ve basın mensuplarıyla görüş alışverişinde bulunulan toplantıda konuşan Dernek Başkanı Işıl Arıdağ, artık iletişimde "halkla ilişkiler mi reklam mı"; "dijital mi klasik mi" gibi soruların sorulmadığını, sektörün gelişmesi ve bütün iş birimlerinde söz sahibi olmasını, sonuçların da ölçümlenmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Danışmanlık şirketlerinin kriz yönetiminde elde ettiği başarının vazgeçilmezliğine dikkat çeken Arıdağ, Soma faciası örneğinden de hareketle yaşanabilecek riskleri dile getirdi. Arıdağ, hiçbir sektörün iletişimi yok sayamadığına da dikkat çekti.

Danışmanların yüzde 70'i kadın tamamı  üniversiteli

Şirketler, medya ve iletişim danışmanları üçgeninin iki kenarını buluşturan toplantıda, Başkan Işıl Arıdağ, Yönetim Kurulu üyeleri Emine Çubukçu, Özge Uzun ve Esra Şengülen Ünsür'den oluşan İletişim Danışmanları Derneği (İDA) yöneticileri, sektöre dair bilgiler de verdi. Buna göre, sektörde çalışanların yüzde 70'i kadınlardan oluşuyor. Yöneticilerin ise yüzde 72’si kadın. Dünyada bu oran yüzde 30'larda. İnsan kaynağına bakıldığında, tamamının üniversite mezunu olduğu dikkat çekiyor. Bunların da yüzde 25'i lisans üstü eğitimini tamamlamış durumda. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...