Dumankaya, Gebze’ye uydu kent inşa edecek

Düzenleyen:
Dumankaya, Gebze’ye  uydu kent inşa edecek

Ekonomi Haberleri

Dumankaya İnşaat, bu yıl Gebze ve Fikirtepe’de toplam yatırım değeri 1.2 milyar TL’yi bulan iki projeyi hayata geçirecek

Önder Çelik İSTANBUL
Bu yıl Gebze Çayırova’da 4 bin konutluk uydu kent yapmayı planlayan Dumankaya İnşaat, Fikirtepe’de ise 1200 konutluk proje hayata geçirecek. Toplamda 1.2 milyar TL’lik yatırım yapacak firma, 2016’da 750 milyon TL ciro hedefliyor. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ve Başkan Vekili Barış Dumankaya, yeni projelere ilişkin düzenlenen toplantıda şirket yöneticileriyle değerlendirmelerde bulundu. Barış Dumankaya, geçen yıl şirketin satış miktarının bir önceki yıla göre yüzde 131 artışla 463 milyon TL’ye çıktığını belirterek, artışta yılın son 4 ayında gerçekleşen satışların etkili olduğunu ifade etti. Geçen yıl 1.199 bağımsız bölüm satışı yaptıklarını kaydeden Dumankaya, 2016 ciro hedeflerinin 750 milyon TL olduğunu söyledi. 2016'da sürdürülebilir büyüme ve verimliliğe odaklanacaklarını kaydeden Barış Dumankaya, “Bu yıl iki farklı projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yılın ilk yarısında nisan ayı gibi 385 milyon TL değerinde Fikirtepe projesini, ağustos ayında da 800 milyon TL değerinde Gebze projesini lanse edeceğiz. 2016 yılında toplam 1.2 milyar TL civarında yatırım planlıyoruz” dedi.
Uğur Dumankaya da, Gebze’deki projenin 140 dönümlük bir araziye inşa edileceğini ve Dumankaya’nın en büyük projesi olacağını belirterek, Körfez köprüsü ve bölgedeki teknokentlerin bölgeyi canlandıracağını söyledi. Uğur Dumankaya, şirketin 2.5 milyar lira civarında stoğunun olduğunu kaydetti. Bölgede yaşanan terör olaylarının özellikle yabancı satışını etkilediğini kaydeden Uğur Dumankaya, “Galatasaray sponsorluğunu Dumankaya’nın İstanbul ve yurt dışına açılması için bir mihenk taşı olarak görüyorum” diye konuştu.

FİYATLAR EKONOMİK OLACAK

Dumankaya’nın Gebze Çayırova projesi 3 etap halinde gerçekleştirilecek. İlk etapta 1500 ile 2000 konut olması planlanıyor. Bölgedeki konut metrekare fiyatlarının 1500-2500 TL bandında olduğu, buna göre projedeki fiyatların da ekonomik olacağı kaydedildi. Barış Dumankaya, Gebze’de C ve D segmentine hitap edeceklerini söyledi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...