Barajlar dolacak terör bitecek

Düzenleyen:
Barajlar dolacak terör bitecek

Ekonomi Haberleri

Barajların refah düzeyini artırdığına dikkat çeken Bakan Veysel Eroğlu, "PKK bunun önüne geçmek için yol kesiyor, iş makinelerini imha etmek istiyor. Hiçbir güç bizi bunları yapmaktan men edemez" dedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da refah seviyesini artırdığı için terör örgütünün barajları istemediğini söyledi. Barajlardan içme ve sulama suyu, hidroelektrik enerji, taşkın koruması anlamında faydalanıldığını anlatan Eroğlu, Türkiye'de, özellikle o bölgede barajların yapılmasının zorunluluk olduğunu vurguladı. 60 yıldır su bekleyen Mardin'e, Siirt'e kendilerinin su getirdiğini belirten Eroğlu, 1940'lı yıllarda, "Su getirmenin maliyeti Siirt'i taşımaktan daha fazla, biz Siirt'i taşıyalım" denildiğine işaret etti. Barajların bölge halkı için ekonomik açıdan da önem taşıdığına dikkati çeken Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Şanlıurfa Yaylak'taki insanlar dağa çıkıyormuş, çünkü fakirlik vardı. Yaylak Ovasını modern sulamayla sulayınca bir sene sonra sordum, 'burada durum nasıl' diye. Dediler ki, 'Herkes işiyle gücüyle meşgul, pamuk ekiyor, mahsul kaldırıyor, cepleri para doldu, hiçbir problem yok, kavga, gürültü dağa çıkış yok.' Oralar şu anda Şanlıurfa'ya baktığımız zaman Doğu'nun Paris'i. Van keza öyle, yıkılmasına rağmen yeniden yapıldı. Dolayısıyla PKK bunun için istemiyor. Refah seviyesi artınca hedeflerine ulaşamayacaklar. Bir de şunu hesap ediyorlar. Bu barajlar yapılınca bazı mağaralar su altında kalıyor, geçiş yolları engelleniyor. Belki onu istemiyorlardır. Yoksa barajlar, göletler, sulama tesisleri, içme suyu tesisleri oraya hayat veriyor."
PKK YOLUMUZU KESEMEZ
Terör örgütünün ilk olarak bölgenin en büyük projelerinden Ilısu Barajı'nı hedef aldığını hatırlatan Eroğlu, proje kapsamında Cizre'de de bir baraj yapılacağı müjdesini verdi. Eroğlu, "Kapalı sistemle bölgenin bütün arazisi sulanacak. Bunun yapılmasını katiyen istemiyorlar. Dolayısıyla önce buna hücum ettiler. Her türlü yol kestiler, iş makinelerini imha etmek istediler, oraya malzeme getiren tırları yakmak istediler. Ama biz kararlıyız, bitiriyoruz inşallah" dedi. Silvan projesinin temelini attıklarında da aynı saldırılarla karşılaştıklarını anlatan Eroğlu, "Emniyet teşkilatımız, silahlı kuvvetlerimiz, jandarmamız gerçekten cansiparane çalışıyor. Zaten dağlardan şu anda süpürüldü, şehirlerde kalıntıları var. Oraları da süpürünce bölgeye huzur gelecek. Yani PKK yolumuzu kesemez. Biz barajları yapmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi bunları yapmaktan men edemez" ifadelerini kullandı. Eroğlu, Şırnak’ın Silopi ilçesinde yapımına 1 yıl önce başlanan İçme Suyu Arıtma Tesisi ile ilgili olarak da projenin yüzde 86'nın tamamlandığını, yıl sonuna kadar hizmete açacaklarını bildirdi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...