Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dolar/TL 3 sınırına geriledi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dolar/TL 3 sınırına geriledi

Ekonomi Haberleri  / AA

Dolar/TL, petrol fiyatlarındaki kısmi toparlanmanın yanı sıra Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının yeni bir parasal genişleme sinyali olarak algılanması ve Japonya Merkez Bankasından (BoJ) teşvik beklentileriyle düşüşe geçerek 3 sınırına kadar geriledi.

Draghi, ECB faiz kararının ardından yaptığı açıklamada enflasyonun hedeflenen yüzde 2 seviyesine gelmesi için para politikası duruşunu yeniden ele alabileceklerini belirtti. Bu açıklamanın ECB'den daha fazla teşvik beklentilerini beraberinde getirmesiyle dolar/TL dün gördüğü en yüksek seviye olan 3,05'ten düşüşe geçerek günü 3,0124'ten tamamladı.
Bugün ise BoJ'un daha fazla genişleyeceğine ilişkin haberler ve petrol fiyatlarının yeniden 30 doların üzerine çıkmasının ardından artan yatırımcı risk iştahı küresel pay piyasalarındaki yükselişi desteklerken, dolar/TL de düşüşünü sürdürerek 3 sınırına kadar geriledi.
Dolar/TL şu dakikalarda 3,01’in hemen üzerinden işlem görüyor. Avro/TL ise güne 3,2770 seviyelerinden başlamasının ardından şu dakikalarda yaklaşık 10 günü en düşük seviyesi olan 3,2615'ten alıcı buluyor.
Analistler, bugün Avrupa ve ABD’de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirterek, dolar/TL'de 2,9850 seviyesinin destek, 3,04'ün ise direnç konumunda bulunduğunu kaydediyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...