Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mobilya 214 ülkeye İMOB’dan açılacak

Düzenleyen:
Mobilya 214 ülkeye  İMOB’dan açılacak

Ekonomi Haberleri

Dünyanın en önemli üçüncü mobilya fuarı İMOB, 26 Ocak’ta açılıyor. Bu yıl 12’ncisi düzenlenecek fuara 500 yerli ve yabancı firma katılacak

Önder Çelik İSTANBUL
İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB), 12. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 500 yerli ve yabancı firmanın katılacağı fuar, İstanbul Yeşilköy’de bulunan CNR EXPO’da, 26-31 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu yıl fuara 9. kez katılan Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD), 40 üyesiyle 11 bin m2’lik alanda Türk mobilyasını dünyaya tanıtacak. Fuara ilişkin değerlendirmede bulunan MOBSAD Başkanı Adnan Bostan, geçen yılki fuarı 90 bini yerli 23 bini yabancı olmak üzere 110 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, “Yine fuar, Yeni Zelanda’dan Japonya’ya Nepal’den Meksika’ya kadar 89 ülkeden binlerce alıcı ve ithalatçıyı ağırladı. Bu yıl fuara, Kanada, Almanya, Belçika, Hollanda, Nijerya, Pakistan gibi 100 ülkeden 30 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz” dedi. 500 firmanın katılacağı İMOB’un dünyada en önemli 3 mobilya fuarından biri ve bölgesinin ise en büyük fuarı olma özelliğini taşıdığını kaydeden Bostan, “5 kıtada 200’den fazla ülkeye ihracat yapan Türk mobilya sektörünün nabzını tutacak fuara bu yıl yurt dışı ve yurt içi katılımcılar olmak üzere 150 bin kişi bekliyoruz” diye konuştu.
12 ÜLKEDE FUARLARA KATILDIK
Fuarlara katılımın, 214 ülkeye ihracat yapan Türk mobilya sektörünün dünyadaki marka kimliğini yükseltmek açısından büyük önem arz ettiğini kaydeden Adnan Bostan, şöyle devam etti: “2015 yılının fuar iş hacmine baktığımız zaman büyük bir kısmı ihracat bağlantısı olmak üzere 1 milyar doların üzerinde iş bağlantısı gerçekleştirilmiştir. Bu yıl fuarda, iş hacmimizde yüzde 20’lik bir artış sağlayacağımızı öngörüyoruz. İstanbul Mobilya Fuarı’nda ülkemizin en ciddi kümelenmesini oluşturduk. Bu kümelenmeyle Türkiye’de İtalyan estetiğinde, Alman standardında ve bize has dokunuşlarla imajımızı yeniledik. İstanbul’da başladığımız bu serüveni farklı ülkelerde daha küçük ölçeklerde devam ettiriyoruz. Sadece geçen yıl aralarında İtalya, Almanya, Fransa’nın da olduğu 12 ülkede farklı mobilya fuarlarına katıldık.”

ALTERNATİF PAZARLARA YÖNELECEĞİZ

Geçen yıl 3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini kaydeden Adnan Bostan, 2023 hedeflerinin 10 milyar dolar olduğunu söyledi. Bostan, “Bu yıl mobilyacıların gündeminde Orta Doğu ve Rusya’da yaşanan sıkıntılar nedeniyle düşen ihracat oranlarını yeniden yukarıya çekmek yer alacak. Bu yüzden de yeni ve alternatif pazarlara ağırlık vereceğiz” dedi.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...