Borsadan Koç’a vefa

Düzenleyen:
Borsadan Koç’a vefa

Ekonomi Haberleri

Günlerdir düşüş trendi sergileyen ve 68 bin sınırına kadar çekilen Borsa İstanbul, dün Koç Holding şirketlerinde yoğunlaşan alımların etkisiyle yeniden kritik 70 bin seviyesinin üzerine çıktı.

Borsa endeksi yüzde 2 yükselmesine rağmen, Otokar ve Tofaş hisseleri yüzde 5’i aşan primlere imza attı. Koç Holding, Tüpraş, Ford, Arçelik, Yapı Kredi Bankası gibi grubun büyük şirketlerinde de ortalama yüzde 2-3 civarında artış gözlendi.
Mustafa Koç’un, Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunduğu 13 yıllık sürede, grubun varlıkları ve cirosu 5 katına çıktı. Mustafa Koç, 2003 yılından bu yana birçok yeniliğe imza atarken, holdingin faaliyet gösterdiği sektörlerde etkinliğinin artmasında da büyük rol oynadı. Koç Holding’in 2002’de 46.3 milyon lira olan konsolide net kârı, Mustafa Koç’un göreve gelmesinin ardından her yıl kademeli yükselişini sürdürerek, geçen yılın 9 ayında 2.2 milyar liraya çıktı. Holdingin 2002 yılı sonunda 13.7 milyar lira olan toplam varlıkları, geçen yılın dokuz ayında 73.4 milyar liraya yükseldi. Bu dönemde holdingin ödenmiş sermayesi de 1.1 milyar liradan 2.5 milyar liraya ulaştı. Koç Holding’in 2002 sonunda 12.9 milyar lira olan satış gelirleri, 2014 sonunda yüzde 430’luk artışla 68 milyar liraya yükseldi. Geçen yılın dokuz aylık rakamlarına bakıldığında ise holdingin satış gelirlerinin 51 milyar lira olduğu görülüyor.

TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Rahmi Koç ve aile mensupları, dün taziyeleri kabul etti. Çok sayıda iş adamı ve siyasetçi başsağlığı için Divan Oteli’ne akın etti. Koç ailesinin üzgün olduğu görüldü. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...