Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Marmaris'te oteller satılık

Düzenleyen:
Marmaris'te oteller satılık

Ekonomi Haberleri

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu bölgede geçen yıllara göre satılık otel sayısında artış yaşandığını, bunun sebebinin de turizmcinin kredilerini ödeyemez hale gelmesinden kaynaklandığını belirtti.

Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, Marmaris'te turizm sezonunun kötü gidişi nedeniyle turistlik işletmelerin yüzde 70'inin satılığa çıkarıldığını ancak turistlik otellere alıcı talebinin çok az olduğunu açıkladı. GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu ise bölgede geçen yıllara göre satılık otel sayısında artış yaşandığını, bunun sebebinin de turizmcinin kredilerini ödeyemez hale gelmesinden kaynaklandığını belirtti.
Turizm sektöründe sezon yaklaştıkça endişeler artmaya başladı. Rusya ile yaşanan kriz ve Avrupa pazarındaki payın düşmesiyle krize giren sektörde, sezonun yaklaşmasıyla birlikte satılık tesis sayısının artmasından endişe ediliyor. Buna göre satılık tesis sayısının, mayıs ve haziran aylarında iki katına çıkacağı tahmin edilirken, turizmciler sektördeki kötü gidişatın geri dönülmez bir noktaya geldiğini söyledi.
Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, ilçede son 3 yılda kötüye giden turizm sezonu nedeniyle otellerin yüzde 70'ine yakınının satılığa çıkartıldığını söyledi. Soyvural sözlerini şöyle sürdürdü:
"Maalesef turizm sezonu iyi bir yönde ilerlemiyor. Turizmciler bu kötü durumdan olumsuz etkilenecek. Kimse zarar edeceği bir mülki elinde tutmak istemez. Çünkü turizm yatırımları büyük yatırımlar. Büyük yatırım yapan turizmci de o yıl için kar elde etmek ister. Ancak kötü geçecek turizm sezonu nedeniyle otel işletmecileri tesisleri ellerinden çıkartmaya çalışıyor. Ve bu sayı son 11 senden gittikçe artıyor. Turizm artık cazibesini yitiriyor.Eskiden sektör kendini 10 yılda amorti ediyorken gelinen bu noktada biz 15 hatta 20 yıla da razıyız. Fakat şimdiki turizm yatırımları kendini bu söz konusu zaman diliminde bile amorti edemiyor. Bundan dolayı profesyonel düşünen turizm şirketleri otellerini satışa koymaya başladı. Marmaris'te satılık otel sayısı fiyatına göre yüzde 70 diyebiliriz. Bölgede son 3 yılın turizm açısından kötü gitmesi sektörü iyice umutsuzluğa sürükledi. Hükümet bir turizm eylem planı açıkladı. Ancak açıklanan paket sadece büyük işletmeleri ilgilendiriyor."
"SATILIK TESİSLERE TALEP YOK"
Soyvural satılık otel sayısının çok olduğunu ancak yatırımcıların ilgisini çekmediğini belirtti. Soyvural sözlerini şöyle sürdürdü:
"Otellerini elden çıkaramayan işletmeciler belki banka kredilerini de ödeyemeyecekler. Bu yüzden bankalarında bu sezon soğukkanlı olması lazım. Turizmcilerin kredi borçlarını yapılandırılması lazım. Ve kesinlikle yerli turistlerimizin tatil için yurt dışına değil kendi ülkelerini tercih etmeleri gerektiğine inanıyorum."
GETOB: "SATILIK TESİS SAYISI ÇOĞALABİLİR"
Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, turizm sezonundaki kötü gidişin mayıs ve haziran aylarında satılık tesis sayısını iki katına çıkarabileceğini söyledi. Marmaris'te satılık otel sayısındaki iddia edilen yüzde 70'lik rakamın çok ciddi bir oran olduğunu kaydeden Bülbüloğlu, bu sene çok sıkıntılı bir sezon geçirileceğini ifade etti. 2014 turizm sezonun da zor geçirildiğini ifade eden Bülbüloğlu, otelcilerin para kazanamadığını ileri sürdü. Sektörün yüksek miktarlarda çekilen kredilerle turizme yatırım yapması sayesinde dünya turizminde üst sıralara gelindiğine dikkat çeken Bülent Bülbüloğlu, kara geçemeyen tesislerin çekilen bu kredileri ödeyemeyeceği için otellerini satılığa çıkarmak zorunda kalacağını vurguladı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...