Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zirveye ulaşacak

Düzenleyen:
Zirveye ulaşacak

Ekonomi Haberleri

Her ay ortalama 5 bin konut yaptıklarını ifade eden TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Toplu Konut İdaresi’nin en zirve yılını hedefliyoruz” dedi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ’nin konut hedefini yükselttiğini ve yeni rekorlar kırdığını belirterek, bu yıl 60 bin konut üreteceklerini söyledi. TGRT Haber’de yayınlanan “Neler Oluyor” programına konuk olan TOKİ Başkanı Ergün Turan, İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın sorularını cevapladı. Türkiye’de üretilen konutların yüzde 7 ile 8’inin TOKİ tarafından inşa edildiğini söyleyen Turan, “Bizim bu yıl hedefimiz 60 bin konut üretmektir. Toplu Konut İdaresi’nin en zirve yılını hedefliyoruz. Geçmişteki arkadaşlarımız gerçekten çok büyük işler yapmışlar, büyük emek ortaya koymuşlar, zor imkânlarla bunu başarmışlar ama biz bu yıl Toplu Konut İdaresi’nin zirve yılını yaşıyoruz. Bu 60 bin konut hedefi bu yıl başladı, 2 ay geçti. Bu 2 ayda 11 bine yakın konut ihalesi yaptık. Her ay ortalama 5 bin konut yapıyoruz. Türkiye’de yıl içinde üretilen toplam konutun yaklaşık yüzde 7 ile 8 arası Toplu Konut İdaresi olarak tek başımıza üretiyoruz. Ürettiğimiz konutların yaklaşık yüzde 90’ı alt ve orta gelir grubuna yönelik sosyal konutlardır. Bizim sadece yaklaşık yüzde 5, yüzde 8’lik konutlarımız gelir elde etmeye yöneliktir” dedi.
HER GÜN 250 KONUT ÜRETİYORUZ
Turan, TOKİ’nin 2016-2019 yılları arasında hedeflerinin asgari 250 bin sosyal konut inşa etmek olduğunu vurgulayarak, “2023 hedefimiz de asgari 500 bin konut inşa etmektir. Kamuda yaklaşık 250 işgünü var. Bu şu demektir; biz her gün yaklaşık 250 konut inşa ediyoruz. Toplu Konut İdaresi, dünkü gücü ve birikimiyle bugün çok daha büyük hedeflere yelken açmıştır. Önümüzdeki 7-8 yıllık hedefimizle birlikte 1 milyon 200 bin konuta ulaşacağız. 2023 yılına gelindiğinde Türkiye’deki toplam nüfusun asgari 5 ile 6 milyon arası Toplu Konut İdaresi’nin konutlarında yaşayacak” ifadelerini kullandı.
SUR’DA TOPLU KONUT YAPILAMAZ
Diyarbakır Sur’da ne TOKİ’nin ne de başka bir kurumun bina inşası yapamayacağının altını çizen Ergün Turan, Sur’da alanla ilgili kentsel dönüşüm çalışması yapıldığını belirtti. “Sur bölgesi tarihî dokusu olan bir sit alanıdır” diyen Turan, “Burada hiç kimse toplu konut yapısı inşa edemez. Ne TOKİ ne de bakanlıklarımız…” ifadelerini kullandı. TOKİ’nin Sur’a asla girmeyeceğinin altını çizen Turan, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da TOKİ olarak 142 bin konut yaptık. Bunun için de 19 milyar 54 milyonluk yatırım yaptık” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...