Vizesiz geçişte hedef 2 milyon turist

Düzenleyen:
Vizesiz geçişte hedef 2 milyon turist

Ekonomi Haberleri

Türkiye ve Yunanistan başbakanları arasında İzmir’de düzenlenen zirvede alınan vize muafiyeti kararının uygulanmaya başlamasıyla, turist sayısının karşılıklı olarak 2 milyona ulaşması hedefleniyor.

Kapıda vize kolaylığına rağmen vize alımı için ödenen bedelin caydırıcı olabildiğine dikkati çeken turizmciler, haziran ayında vizelerin kalkması halinde turizmde de yeni bir hedeflere ulaşılabileceğini belirtiyor. Deniz Ticaret Odası Düzenli Sefer Yapan Gemiler Komisyonu Başkanı Ahmet Subay, birkaç yıl öncesinde Türkiye tarafına doğru olan turizm hareketinin tersine döndüğünü, adalara geçen Türk sayısının 7-8’e katlandığını ifade etti. Subay, “Bu sezon vizelerin kalkması halinde yolcu sayısında yüzde 15-20 artış olur. Ancak gelecek yıllarda bu sayılar katlanarak artar. Ayvalık’tan Alanya’ya uzanan kıyı şeridindeki 9 limandan 30 gemi Yunan adalarına sefer yapıyor. Yaklaşık rakamlara baktığımızda düzenli seferlerin en yoğun olduğu Çeşme, Ayvalık ve Bodrum’da yolcu sayısının 600 bine yakın olduğunu söyleyebiliriz” değerlendirmesinde bulundu. Yunanistan’a giden toplam Türk turist sayısının bu yıl 1 milyonu aşmasının hedeflendiğine işaret eden Subay, bu hedefe uygun olarak yeni şirketler ve gemilerin bu yıl seferlere başlayacağına işaret etti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...