Anahtar teslimi fabrika

Düzenleyen:
Anahtar teslimi fabrika

Ekonomi Haberleri

Devlet, orta ölçekli üreticilere fabrika yapacak, elektriğini, suyunu, gazını bağlayıp anahtarı teslim edecek. Karşılığında 'sembolik' miktarda kira alacak...

Üretim yapmak, istediği halde mekânı olmayan üreticilere ‘anahtar teslimi fabrika’ müjdesi geldi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, seçim beyannamesinde yatırımcılara anahtar teslimi fabrika binası sözü verdiklerini, bunu hükümetin Eylem Planı'nda da tekrarladıklarını vurguladı. Ağbal, fabrikayı elektriğini, suyunu, gazını bağlayıp üreticiye teslim edeceklerini söyledi. Ağbal'ın verdiği bilgiye göre, İl Özel İdareleri, 5'ten az olmamak üzere talep toplayıp Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına iletecek. Talebe göre fabrika binaları, Hazine arazisi veya Organize Sanayi Bölgelerindeki (OSB) arsalarda inşa edilecek ve yatırımcılara 'cüzi' bedellerle kiralanacak. Kiralamaların süresi  5 ya da 10 yıl olacak. Bakan Ağbal, bu çalışma ile hükümetin bir vaadini daha gerçekleştirmekten mutlu olduklarını belirterek, "Elimizde bunun için kaynağımız var, sınırımız yok. Bütün illerde başlatacağız. 'Bana kapalı bir alan verirseniz, makinemi, ekipmanımı alıp gelir, şu kadar insana iş ve aş veririm' diyen üreticilerimiz için yapıyoruz. Gerekirse ilave kaynak koyabiliriz. İnşaat, yatırımcının talebine uygun olacak.  Elektriği, suyu, gazı bağlanacak. Yatırımcı sadece kapısını açacak, ekipmanını yerleştirip üretime başlayacak" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...