Rusya yumuşuyor

Düzenleyen:
Rusya yumuşuyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye'ye gönderdiği doğalgaz miktarını yüzde 33.5 oranında artıran Rusya, Türk tur operatörlerine uyguladığı yasağı da kaldırdı.

Türk turizm acentelerine yasağı kaldıran Rusya, gönderdiği doğalgazın miktarını da artırdı. Yaşanan uçak düşürme krizinin ardından Türkiye'den ithal ettiği gıda ürünlerini yasaklayan, ülkede faaliyet gösteren şirketlere eziyet gibi muamele eden, vatandaşlarına "Türkiye'ye gitmeyin" diyen, teknik aksaklık bahanesiyle doğalgazı kesen Rusya, yasakları kaldırırken, "Geri adım" yorumlarına sebep olmasın diye yeni bir yasak getirdi. Daha önce teknik arıza sebebiyle Türkiye ve Avrupa ülkelerine gönderdiği gazı zaman zaman kesen Rus Enerji şirketi Gazprom, 1 Ocak 2016'dan 15 Mart 2016'ya kadar gönderdiği gaz miktarını yüzde 33.5 artırdı. Dün ayrıca Rusya Kültür Bakanlığı'na bağlı Federal Turizm Bürosu Başkanı O.P. Safonov imzasıyla yayınlanan kararla, bu ülkedeki Türk tur operatörlerine getirilen yasak kaldırıldı. 
BİBER VE NARA YASAK
 Dün akşam saatlerinde bir açıklama yapan Rus gıda güvenliği kurumu Rosselkhoznadzor, 17 Mart’tan (bugün) itibaren Türkiye’den biber ve nar ithalatının geçici olarak durdurulacağını duyurdu. Karara gerekçe olarak, bu ürünlerde sağlık açısından zararlı maddeler bulunduğu ifade edildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...